I després del CREAS i Incentivo 100

Banc Sabadell no pensa pagar el 10% del VEP


Arran de la sentència favorable del Tribunal Suprem (TS) sobre el 10% del variable del 2012 que es va deixar de pagar a aquells treballadors/es subjectes a la retribució CREAS i Incentivo 100, CCOO hem sol·licitat a la Direcció del banc que l'abonament que es farà aquest mes en aplicació de la sentència del TS, ho fes extensiu també als empleats/des subjectes al VEP. La resposta no s'ha fet esperar: no pensar pagar.

Recordem la seqüència d'aquest conflicte:


  • Febrer 2013. El banc decideix rebaixar el 10% de la retribució variable del CREAS, Incentivo100 i VEP.
  • CCOO reclama el pagament d'aquest 10% a tots els col·lectius afectats (CREAS, Incentivo100 i VEP). El Banc s'hi va negar.
  • Davant la negativa, només ens va quedar la via judicial per continuar amb la reclamació.
  • S'interposa conflicte col·lectiu a l'Audiència Nacional, però queda fora la retribució variable (VEP) ja que aquesta contempla en la seva normativa que pugui haver ajustos durant l'any. No hi ha més recorregut.
  • Maig 2015. La sentència final del Tribunal Suprem ha obligat a Banc Sabadell a acatar i pagar el 10% del CREAS i Incentivo100 pendent de l'últim trimestre del 2012.

No obstant això, CCOO hem tornat a reclamar el mateix tracte per a aquells/es que perceben el VEP i mantenir així un criteri retributiu equitatiu i just.

Lamentem que la Direcció del Banc continuï entossudit en no pagar el 10% del VEP pendent del 2012, i que només adopti les mesures imposades judicialment.