Sol·licitem que per l'any 2009 cap dels afectats per aquest desequilibri no cobri menys del que va percebre en el 2008 amb el sistema VEP

El pla activa no compleix les expectatives


01-12-09 Ho havíem dit anteriorment COMFIA-CCOO que el Pla Activa no era un sistema adequat per els Gestors Comercials i de Serveis i els Responsable de Servei al Client, al marge de la subjectivitat dels sistema.

(PDF:Cat)

El pla activa no compleix les expectatives

Des de l'1 de gener funciona el Pla Activa per a tota la xarxa comercial i, en general, implica una reducció d'ingressos per als Gestors Comercials i de Serveis i als Responsables de Servei al Client. Els ingressos per Activa d'aquests dos col·lectius són inferiors als que percebien per la VEP.
Això confirma el que COMFIA-CCOO havia dit anteriorment, en el sentit que no era un sistema adequat per aquests col·lectius, al marge de la subjectivitat dels sistema, perquè:


- Majoritàriament el seus llocs de treball
no estan ubicats en la zona comercial de l'oficina.
- Només cobren quan superen la franquícia i per la quantitat de punts que supera aquesta.


Per mirar de pal·liar aquesta situació adjuntem la carta en la qual hem sol·licitat a Xavier Vela, Sots-Director General de la Direcció de Recursos Humans que corregeixi aquesta situació i que a 2009, les persones d'aquests col·lectius rebin com a mínim el mateix import que van rebre a 2008 amb el sistema VEP.


 

"El importante cambio que ha representado este año el Plan Activa no está significando un sistema de incentivos equitativo para todos los colectivos implicados. En concreto, hemos comprobado que una parte importante de los Gestores Comerciales y de Servicios y Responsables de Servicio al Cliente han visto reducidos sus ingresos en comparación con lo que percibían con la VEP.
Le proponemos que estudie y corrija esta situación injusta que se puede estar produciendo y que se adapte o modifique el sistema teniendo en cuenta las particularidades de estos colectivos. En paralelo, para paliar la posible discriminación que se está produciendo con estas personas, le solicitamos que para el año 2009 ninguno de los afectados por este desequilibrio cobre menos de lo que percibió en el 2008 con el sistema VEP."

Continuarem informant.

Desembre de 2009