Archivado en Nota de prensa, Mujeres e Igualdad

Manifest de Serveis CCOO pel DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA


Ja n’hi ha prou: HO CONTAREM

Acostant-nos al dia 25 de novembre, des de la Federació de Serveis, mostrem el nostre ferm compromís per continuar lluitant contra totes les violències masclistes i la discriminació cap a les dones en les quals aquestes se sustenten.


 


Este artículo se publicó originalmente en PAIS VALENCIANO (Servicios CCOO País Valencià) ,

En els centres de treball:

La violència masclista es manifesta en forma d'assetjament sexual i assetjament per raó de sexe. Quan una dona pateix aquest tipus d'assetjament en un centre de treball, està patint l'assetjament masclista, l'assetjament que se sustenta en els mateixos eixos que sostenen la violència de gènere que són; la dominació, la disputa pel repartiment de poder.

No es denuncia, no es registra, però és part de la vida quotidiana de moltes dones.

Aquest tipus d'assetjament és estructural i així hem d’anomenar-lo i tractar-lo per combatre’l.

Per lluitar contra l'assetjament a les dones, està en primer lloc l'erradicació de desigualtats. Però a més sent una realitat que la igualtat no l'hem aconseguida, és fonamental avaluar quan o com poden les dones estar més exposades a patir una situació d'assetjament.

Hi ha elements comuns com diem que desencadenen l'assetjament masclista, però són diferents les formes en les quals es produeixen depenent d'altres factors com l'activitat, el sector, la modalitat en la qual es presta el treball.

La formació és sens dubte un element fonamental per a la prevenció, però no és l'únic.

Hem d'esforçar-nos perquè s'establisquen mesures de seguretat específiques per a les treballadores dels sectors de comerç, contac center, hostaleria, banca, assegurances.. quan negociem els protocols contra l'assetjament en les empreses.


CCOO contra la violència de gènere:

A través de la nostra acció sindical, de la negociació col·lectiva duem a terme el nostre més ferm compromís per a posar fi a la discriminació laboral. Amb la nostra acció actuem per posar fi a la precarietat i totes les bretxes de gènere.

A més, en la certesa que el manteniment de l'activitat laboral contribueix a enfrontar aquesta violència, establim acords en drets per a les dones víctimes de la violència de gènere.

Les xifres de les dones assassinades ens estremeixen, però és també necessari visibilitzar que les violències masclistes concerneixen un nombre altíssim de dones supervivents i que a més de la condemna a tots els assassinats de violència de gènere, hem de continuar lluitant contra la discriminació i la desigualtat que afecta les dones.

Forces reaccionàries eliminen els recursos per a les dones víctimes de violència de gènere en alguns ajuntaments, no es condemnen els assassinats per masclisme i, així, volen ocultar les seues causes.

S'incrementa el nombre de dones assassinades i agressions sexuals que no dubtarem després a condemnar com a societat, i hem de tindre clar que el silenci i la mateixa negació d'aquesta violència que és estructural contribueix a la seua permanència.

Aquest 25N reforcem el nostre compromís, i ens sumem també als actes i manifestacions feministes en cadascun dels territoris i cridem a la participació de tota la societat.

No a l'assetjament masclista.
No més violències masclistes.
Treballs lliures d'aquesta violència.
Ho contarem.

Ja n’hi ha prou