L'assistència a cursos fora de la jornada laboral és voluntària i es compensa el temps amb hores de llicència retribuïda

Ocupació, formació i temps lliure


10-07-10 A Banc Sabadell, el percentatge de treballadors que han rebut formació el 2009 supera el 90% i, com indiquen les memòries de responsabilitat social corporativa que ha publicat el banc aquests últims anys, el percentatge de formació dins de la jornada laboral és del voltant del 70% i del 30% fora.

(PDF:Cat)

Ocupació, formació i temps lliure

Com diu la Conferència Internacional del Treball, a COMFIA-CCOO també pensem que l'educació, la formació i l'aprenentatge permanent contribueixen de manera significativa a promoure els interessos de les persones, les empreses, l'economia i la societat en conjunt, especialment per la importància que té assolir l'ocupació plena i el creixement econòmic sostingut en una economia globalitzada.

A Banc Sabadell, el percentatge de treballadors que han rebut formació el 2009 supera el 90% i, com indiquen les memòries de responsabilitat social corporativa que ha publicat el banc aquests últims anys, el percentatge de formació dins de la jornada laboral és del voltant del 70% i del 30% fora.

Segons l'Acord de Formació Contínua de 2001 signat entre el banc i els sindicats, l'assistència a cursos fora de la jornada laboral és voluntària i es compensa el temps dedicat a la formació amb hores de llicència retribuïda, tot això queda reflectit en al normativa de recursos humans 720013, i de la qual volem subratllar els punts següents:

· Es compensarà cada hora de formació amb una hora de llicència retribuïda.
· Els managers controlaran les hores de formació amb la finalitat de compensar-les. L'autorització de les llicències retribuïdes es formalitzarà a través del Canal BS com a "llicència per formació".
· Quan la formació és presencial i comporta extensió de jornada, les despeses per desplaçament, manutenció i allotjament seran a càrrec del banc.
· També la connexió a Internet està subvencionada pels cursos en línia que es fan fora del banc a través de l'extranet.
Pel que a les llicències retribuïdes per formació fora de la jornada laboral, el 2009 hi ha hagut aproximadament 700 sol·licituds: algunes compensacions han estat d'entre 4 i 5 hores, i la majoria d'1 o més dies.

Finalment, us volem animar a continuar aprofitant l'oportunitat d'educació i de formació per ampliar els coneixements, enriquir les aptituds professionals i adaptar-se a l'evolució de la tecnologia i de les condicions del mercat de treball. També us volem recomanar que demaneu la llicència retribuïda quan feu la formació fora de l'horari laboral, sigui des del banc o des del vostre domicili.

Juliol de 2010