Si feu el curs fora de la vostra jornada laboral teniu dret a compensar les despeses

Formar-se dins l’horari laboral o fora de Banc Sabadell?


03-09-2009 El banc adquireix el compromís que la formació es dugui a terme dins de la jornada laboral legalment establerta. En el cas que es realitzi fora de la jornada laboral, serà voluntària per part de l'empleat o de l'empleada i es compensarà cada hora de formació amb una hora de llicència retribuïda.

Untitled Document

(PDF:Cat)

Formar-se dins l'horari laboral o fora?

Assistir a un curs fora de la jornada laboral és voluntari segons normativa (Manual 721302, punt D.6) que emana de l'acord de 2001 entre el Banc i els sindicats:

D.6 Compensació de les accions formatives.
El banc adquireix el compromís que la formació es dugui a terme dins de la jornada laboral legalment establerta. En el cas que es realitzi fora de la jornada laboral, serà voluntària per part de l'empleat o de l'empleada i es compensarà cada hora de formació amb una hora de llicència retribuïda.

A l'efecte del control de les hores que cada empleat podrà compensar, s'estipularan les hores necessàries per a la realització de cada curs i es publicaran en el catàleg de cursos. Així mateix, cada mànager controlarà les hores de formació realitzades pel personal del seu àmbit, fora de la jornada laboral amb la finalitat de compensar-les amb llicències retribuïdes, les quals seran autoritzades mitjançant intranet com a llicència per a formació (vegeu la Normativa d'Absències i Llicències).

 

El Banc pagarà l'allotjament i la manutenció en cas que la formació sigui de caràcter presencial i impliqui extensió de jornada laboral. Les despeses de desplaçament per a l'assistència als cursos de formació serà en tot cas a càrrec del Banc (vegeu la normativa de despeses).

D'una altra banda, hi ha la subvenció de connexions a Internet per a formació fora del banc. La subvenció la perceben tots els empleats que hagin finalitzat algun curs en línia a través de l'extranet. L'import de la subvenció és actualment de 16,50 euros, l'abonament serà trimestral (nòmines d'abril, juliol, octubre i gener), a mes vençut i curs acabat.



Per tant, si feu el curs fora de la vostra jornada laboral teniu dret a compensar les despeses del dinar i/o del desplaçament i compensar el temps de formació amb una llicència retribuïda. És recomanable que abans d'iniciar al curs, comuniqueu al vostre superior les condicions en què anireu a la sessió formativa.

Setembre de 2009