Archivado en Comunicados, ERE

CCOO denuncia més acomiadaments a l'Hotel Eurostars Cristal Palace de Barcelona


Hotusa acomiada treballadors i presenta modificació substancial de condicions de treball per a la recepció

Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,
La majorista hotelera HOTUSA, propietat de l'empresari Amancio López, segueix en la seva línia de males pràctiques laborals. L'última, els acomiadaments continuats a l'Hotel Eurostars Cristal Palace, (c/Diputació, 257, Barcelona), vuit en l'últim any (quedant quatre per resoldre: Governanta, Encarregada de Bugaderia, Cambrera de Restaurant i Recepcionista de nit). 

Addicionalment, l'empresa, seguint amb les seves males pràctiques laborals, ha amenaçat a tots els treballadors, afiliats a CCOO, d'acomiadar-los per participar en les mobilitzacions de protesta. Sent l'hotel un dels més rendibles de la seva companyia, i de l'entorn, no cessa en la seva obstinació de reduir personal, reduint la qualitat del servei que presta. 

L'hotel compta en l'actualitat amb menys de 25 treballadors, té 149 habitacions i una ocupació anual superior al 90%. La precarització laboral i la deixadesa és tal que els treballadors en molts instants senten vergonya aliena. L'empresa segueix acomiadant, sense cap raó ni motiu aparent. 

Segueix sense resoldre's la situació dels treballadors dels Hotels Gran Ronda, Gran Ducat i Hotel del Compte (Barcelona), que solament han pogut gestionar el subsidi d'atur, però no han rebut ni nòmines ni indemnització. Gairebé 40 empleats estan en aquesta situació. 

Darrerament, a aquest empresari se li va lliurar el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial, com a empresari INNOVADOR=PRECARITZADOR, sinònims en aquest cas. Ens preguntem: què s'ha tingut en compte per a atorgar aquest premi? es pot revocar la concessió? de quin model d'empresari parlem? 

Un empresari que no és socialment responsable no mereix el reconeixement de la societat. És per això que els treballadors diuen "JA N'HI HA PROU!!! No més acomiadaments, de treballadors necessaris. No més enganys ni traïcions als treballadors". Els treballadors no cessaran en les protestes fins que l'empresa deixi d'atemptar contra els seus drets. Demà dijous, 6 de juny, a les 11'00 hores hi haurà una concentració de treballadors afectats davant de la central d'Hotusa, al c/Princesa, 58, de Barcelona. 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 
Barcelona, 5 de juny de 2013