Archivado en Empleo, Huelga, ERE, Convocatorias

CCOO xifra en un 90 % la participació a la vaga del 18 de març de Douglas

Botigues tancades i plantilles convocades davant de les portes, aquesta ha estat la tònica general a Douglas. Plantilles i sindicats han tornat a protestar per l'acomiadament massiu de 1.000 persones i la modificació de condicions que l'empresa pretén dur a terme.

- - - - - - - - -

CCOO cifra en un 90% la participación en la huelga del 18 de marzo de Douglas

Tiendas cerradas y plantillas convocadas frente a sus puertas, esta ha sido la tónica general en Douglas. Plantillas y sindicatos han protestado hoy de nuevo por el despido masivo de 1.000 personas y la modificación de condiciones que la empresa pretende llevar a cabo.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , GIRONA (Sindicat Intercomarcal de CCOO Serveis Comarques Gironines) , TARRAGONA (Serveis CCOO Tarragona) , LLEIDA (Serveis CCOO Terres de Lleida) , VOCC-CATC (Serveis CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central) , VORMAROS (Serveis CCOO Vallès Oriental - Maresme - Osona) , BLLAPAG (Serveis CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf) ,

Setmana històrica de vaga i protestes al comerç. Si dilluns era la plantilla de magatzems la convocada a les aturades, el 18 de març ha estat el torn de les oficines i les botigues Douglas. El resultat ha estat el tancament de la pràctica totalitat al llarg i ample del territori nacional, en un dia de vendes especialment important ja que ens trobem la vigília del Dia del Pare.

La plantilla de Douglas ho ha dit alt, clar i de forma massiva: no consentirà que es dugui a terme ni l'ERO ni l'article 41 de l'Estatut dels treballadors que ha plantejat l'empresa. No consentiran que, de nou, la culpa de la mala gestió la pagui la classe treballadora.

És important que es recordi la trajectòria d'aquesta perfumeria quan el 2018 va acomiadar 266 persones de 2.613 i va tancar 53 botigues de 378. L'any 2021 es van desfer de 492 persones de 2.194 i va tancar 82 botigues de 291; a més, aquest ERO és paradigmàtic perquè l'any anterior, el 2020, les coses semblaven anar molt bé a l'empresa a jutjar pels 131.000 euros anuals que es va embutxacar cada participant del consell de direcció de Douglas. Aquest any són 1.000 persones afectades per l'ERO (2/3 parts de la plantilla) i el tancament de 136 botigues de 202.

CCOO vol assenyalar que la mala gestió i el desvergonyiment de la direcció de la perfumeria no la tornarà a pagar la plantilla. Per evitar la destinació que l'empresa té ideada per a botigues, treballadors i treballadores, el sindicat utilitzarà totes les armes que té al seu abast: la protesta social, la denúncia mediàtica i la legal. A més, manifesta la seva intenció de cessar en el seu esforç fins a aconseguir que es reverteixi la decisió presa per Douglas i es dignifiqui la seva plantilla.

- - - - - - - -

CCOO cifra en un 90% la participación en la huelga del 18 de marzo de Douglas

Tiendas cerradas y plantillas convocadas frente a sus puertas, esta ha sido la tónica general en Douglas. Plantillas y sindicatos han protestado hoy de nuevo por el despido masivo de 1.000 personas y la modificación de condiciones que la empresa pretende llevar a cabo.

Semana histórica de huelga y protestas en el comercio. Si el lunes era la plantilla de almacenes la convocada a los paros, el 18 de marzo ha sido el turno de las oficinas y tiendas Douglas. El resultado ha sido el cierre de la práctica totalidad de ellas a lo largo y ancho del territorio nacional, en un día de ventas especialmente importante ya que nos encontramos en la víspera del Día del Padre.

La plantilla de Douglas lo ha dicho alto, claro y de forma masiva: no va a consentir que se lleve a cabo ni el ERE ni el Artículo 41 del Estatuto de los Trabajadores que ha planteado la empresa. No van a consentir que, de nuevo, la culpa de la mala gestión la pague la clase trabajadora.

Es importante que en un día como hoy se recuerde la trayectoria de esta perfumería cuando en 2018 despidió a 266 personas de 2.613 y cerró 53 tiendas de 378. En el año 2021 se deshizo de 492 personas de 2.194 y cerró 82 tiendas de 291; además este ERE es paradigmático porque el año anterior, el 2020, las cosas parecían ir muy bien en la empresa a juzgar por los 131.000€ anuales que se embolsó cada participante del consejo de dirección de Douglas. Este año son 1.000 personas afectadas por el ERE (2/3 partes de la plantilla) y el cierre de 136 tiendas de 202.

CCOO quiere señalar que la mala gestión y la desfachatez de la dirección de la perfumería no la va a volver a pagar la plantilla. Para evitar el destino que la empresa tiene ideado para tiendas, trabajadores y trabajadoras, el sindicato va a utilizar todas las armas que tiene a su alcance: la protesta social, la denuncia mediática y la legal. Además manifiesta su intención de cesar en su empeño hasta conseguir  que se revierta la decisión tomada por Douglas y se dignifique a su plantilla. 

CCOO Servicios