Conveni Col·lectiu

Per l'AEB no hi ha prolongació il·legl de jornada ni necesitat d'avançar en la igualtat


El dia 2 de juliol va tenir lloc la reunió de negociació del Conveni Col·lectiu de Banca, on es van tractar temes com la conciliació, la jornada i els horaris, la previsió social complementària, salut laboral... entre d'altres.

...

En jornada i horaris vam proposar, com a alternativa a la seva proposta "modernitzadora" eliminar l'horari reduït de setmana de festes majors: Passar els 2 dies de llicència a vacances, pel que quedarien 25 dies laborables de vacances i 2 de llicència. Donar l'opció perquè les 12 o 15 hores de reducció de jornada per la setmana de festes passin a 2 dies addicionals de permís, en l'àmbit de cada plaça. 

La resposta és que aquesta reducció de jornada està obsoleta i el que proposen és eliminar-la, així com van recordar que el mateix pretenen, amb el mateix qualificatiu, per als dies addicionals de vacances per al personal de Canàries que les gaudeixi a la península.

CCOO insistim en la reducció del còmput anual des 1700-1680 hores, així com la implantació d'algun sistema de verificació d'horari, davant la realitat de les prolongacions il·legals de jornada.

La resposta de l'AEB és que protesten, perquè no hi ha prolongacions il·legals (sic !!!).  

En temes d'igualtat i conciliació, CCOO proposem mesures que pretenen disminuir les diferències entre dones i homes, així com facilitar la conciliació personal i laboral.

La resposta de l'AEB, fent gala d'una visió masclista i passada de moda en aquests aspectes, nega l'existència del sostre de vidre per al desenvolupament professional de la dona en el sector bancari, atrevint-se a afirmar que no hi ha discriminació en la progressió de la carrera professional entre homes i dones, pel que no és necessari seguir avançant. Que ja som pioners en igualtat (sic !!!).

CCOO reclamem el que volem els bancaris i les bancàries: un conveni actual, que respongui a les necessitats de les plantilles i sigui adequat per a les empreses. Al contrari del que busca l?AEB, amb l'excusa "modernitzadora": retallada salarial i anul·lació de drets.