Pla de Prevenció a Banc Sabadell

Accident químic a Igualada


L'activació, el passat 12 de febrer, del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT degut a l'accident de l'empresa d'Igualada SIMAR, posa en evidència deficiències en el Pla de Prevenció del banc.

L'accident químic a Igualada posa en evidència el Pla de Prevenció a Banc Sabadell

CCOO, davant de la gravetat que aquesta situació podria haver provocat entre la plantilla afectada per no informar a temps de l'emergència, exigeix una vegada més responsabilitat en aquest tema abans que haguem de lamentar un accident.


El núvol taronja que es va formar, i que era visible des de molts punts de l'Anoia, contenia àcid nítric, producte que provoca entre altres, irritacions. És per això que a les 10:26 del dijous 12 de febrer la Generalitat va activar el Pla d'emergència i es va recomanar confinament a tot Igualada, Òdena, Santa Margarita de Montbui i Vilanova del Camí.

Quan CCOO vam ser coneixedors de l'accident i de l'activació del PLASEQCAT, vam posar-nos en contacte amb els companys i companyes d'algunes de les oficines afectades. Al veure que no havien rebut les instruccions pertinents, o bé eren confuses, ho vam posar en coneixement dels responsables de zona i de prevenció del banc.

Si el Pla de prevenció del banc hagués funcionat, els companys i les companyes d'aquestes poblacions haurien tingut instruccions clares quan es va activar el Pla. Però l?any 2011 el banc va reduir un Pla de Prevenció negociat amb CCOO el 2007 a la mínima expressió, convertint-lo en un document sense contingut (de 80 a 30 pàgines). Ho va fer de forma unilateral, demostrant-nos una vegada més que la salut dels treballadors i les treballadores no es troba entre les seves prioritats.

Per això insistim en la necessitat de trobar el camí per negociar i dotar al Pla de Prevenció de les eines de les que disposava el redactat del 2007.

CCOO, gràcies a la majoria que ens vàreu atorgar en aquestes passades eleccions, continuarem treballant per exigir les millores en salut laboral que mereixem. Perquè amb la Salut no s'hi juga.