Banc Sabadell: B30

Lipoatròfia, què has de saber?


19-06-2014 S’ha detectat un nou cas de lipoatròfia a l’edifici CBS Sant Cugat. És per això que des de CCOO volem informar dels protocols que s’han de seguir, per tal que una persona afectada prengui les mesures adequades i deixi de patir aquesta afecció.


Definició:La lipoatròfia és una atròfia del teixit adipós situada en el teixit subcutani i que pot aparèixer principalment a les cuixes i als braços. És reversible en tots els casos quan finalitza l’exposició als factors de risc que la causen.

Així queda recollit en el estudis mèdics realitzats i així es manifesta en el protocol d’actuació que van fer públic els departaments de Treball i Sanitat de la Generalitat de Catalunya al juliol de 2007.

En aquest protocol d’actuació es determinen quines han ser las actuacions que les empreses han de posar en pràctica per a la seva prevenció i correcció:

 

Mesures correctores:

Mesures preventives:

·  Revisió mèdica inicial

·  Seguiment mèdic periòdic (aproximadament cada trimestre)

·  Comunicació a les diferents empreses que puguin compartir edifici

·  Comunicació a la mútua corresponent com a accident de treball

·  Comunicació a l’autoritat sanitària si es donen més de 4 casos en el mateix edifici

·  Visita a cada un dels llocs de treball de les persones afectades per comprovar les característiques de les instal·lacions, del mobiliari i dels equips de treball

·  Mesurar la temperatura, humitat relativa, camps electromagnètics, càrregues d’electricitat estàtica i estudi de la instal·lació elèctrica de la taula de treball

·  Informació a tota la plantilla

·  Revisió del disseny dels llocs de treball, la distribució dels equips i les eines de treball per tal d’evitar en la mesura del possible moviments que impliquin contacte amb els cantons de la taula

·  Garantir uns valors d’humitat de l’aire de l’ordre del 50% en aquells casos que hagin problemes de càrregues electroestàtiques

·  Evitar la influència de les instal·lacions elèctriques sobre l’estructura metàl·lica de la taula i connectar-la a “la toma de terra”

Els delegats de prevenció de CCOO al teu centre de treball vetllen per minimitzar el risc allloc de treball. Si et trobes en alguna situació descrita, no dubtis a posar-te en contacte amb:

Artur Estellés  ext. 32392

Beni Mateos   ext. 39486

Juny de 2014