Centre Banc Sabadell de Sant Cugat del Vallès

Avaluació de riscos psicosocials


05-02-2013 ¿Què són els factors de riscos psicosocials? Són aquelles característiques de les condicions de treball i de la seva organització que poden afectar a la salut de les persones, mitjançant mecanismes psicològics o fisiològics, als quals també denominem estrès.

 

Avaluació de riscos psicosocials

al Centre Banc Sabadell de Sant Cugat del Vallès

El dia 4/02/13 el Servei de Prevenció Mancomunat (S.P.M.) del Banc ens ha fet arribar a tots els empleats del centre de treball 3607 – CBS Sant Cugat un correu electrònic on se’ns comunica que es realitzarà una avaluació de riscos psicosocials.

En aquest comunicat es detalla el procés, les entitats que col·laboren i les garanties de confidencialitat que aporten, alhora que se’ns anima a participar en l’enquesta.

¿Què són els factors de riscos psicosocials? Són aquelles característiques de les condicions de treball i de la seva organització que poden afectar a la salut de les persones, mitjançant mecanismes psicològics o fisiològics, als quals també denominem estrès.

¿I jo que haig de fer? Els delegats de prevenció del vostre centre considerem que serà molt important que la nostra resposta com a treballadors sigui el màxim de massiva i sincera. Ara tenim l’oportunitat d’exterioritzar com les condicions de treball afecten la nostra salut, les càrregues de feina a les quals estem sotmesos, els problemes de relació i informació que hi pugui haver, el grau de participació i col·laboració que ens permeten en l’organització de la nostra tasca, etc.

¿I després? Aquesta es la qüestió vital de tot aquest procés. Després de recollir totes les respostes i analitzar els resultats, ha d’haver una resposta clara i contundent: primer, el Servei de Prevenció hauria de proposar a l’empresa una sèrie de mesures correctores per solucionar els problemes que s’hagin detectat, i a continuació, l’empresa hauria d’aplicar-les de forma decidida. Per la nostra banda també farem propostes, farem el seguiment pertinent i exigirem l’aplicació de les mesures.

Com a delegats de prevenció hem reclamat a l’empresa que es faci aquesta avaluació. Creiem que aquesta és l’única manera d’evidenciar la realitat laboral d’aquesta empresa i la justificació perquè puguem reclamar de forma contundent una millora de les condicions de treball. Ara et toca parlar a tu.

Entre tots ho podem fer possible.

Continuarem informant.

St. Cugat del Vallès, febrer de 2013