Comfia-CCOO hem aportat moltes vegades les nostres propostes amb solucions possibles

La desorganització del treball al grup Banc Sabadell perjudica la salut dels seus empleats i empleades


10-06-12 La situació actual de pèrdua de drets i d'incompliment d'acords, des de Comfia-CCOO emprendrem altres mesures que puguin ser més contundents i eficaces per lluitar per la defensa de la salut i la seguretat dels treballadors del grup Banc Sabadell.

Untitled Document

(PDF:Cat)

La desorganització del treball al grup Banc Sabadell perjudica la salut dels seus empleats i empleades

És important que els treballadors i les treballadores del grup Banc Sabadell sàpiguen que:
- Davant la falta de personal a oficines.
-Davant la falta de substitucions per personal qualificat.
- Davant la falta d'una formació eficaç.
-Davant l'insistent assetjament amb els pressupostos.
- Davant la política comercial erràtica i mal definida.
- Davant la falta de formació per a la direcció d'equips humans.
- Davant la pèrdua de confiança de l'empresa en el seu personal.
- Davant el sobreesforç continu a què es sotmet la plantilla.

Davant d'aquestes i d'altres situacions, des de Comfia-CCOO i des del primer moment hem lluitat, ho estem fent i ho continuarem fent per aturar aquesta insana manera d'organitzar el treball que està malmetent la salut d'empleats i empleades del grup Banc Sabadell.

Heu de saber que hem denunciat moltes vegades davant la Inspecció de Treball de Barcelona el deteriorament de la salut dels treballadors per la mala organització del treball i la falta de mitjans adequats perquè la nostra feina es pugui portar a terme amb garanties de salut. La inspecció sempre ens ha donat la raó en aquest sentit.

Com sabeu pels nostres comunicats, des de Comfia-CCOO hem aportat moltes vegades les nostres propostes amb solucions possibles a tots els fòrums en què hem participat,

 

sempre amb mesures per pal·liar aquesta situació a les oficines i els centres de treball: equips de suplències; augment de les plantilles; formació adequada, contrastada i consensuada per al reciclatge del persona pel que fa als reptes nous i objectius de vendes, tan diferents i que canvien constantment: l'adaptació dels mitjans als perfils dels usuaris, com ara els horaris, els programes informàtics o la conciliació de la vida familiar i personal amb la laboral.

Res de tot això ha estat possible. Ni implementar les resolucions de la Inspecció de Treball ni adoptar les solucions que hem aportat. I encara s'ha agreujat, si és possible, la deficient organització del treball a causa dels canvis continuats de política comercial i les adquisicions de bancs.

La reacció del banc a la situació descrita ha estat no renovar els acords, desfer el Comitè Estatal de Seguretat i Salut i descentralitzar la prevenció, que ho estava des de l'any 2001. Arran d'aquest estat de la situació i atesa la reacció del banc, des de Comfia-CCOO ara coordinem el nostre treball en tots els territoris i de moment hem presentat demandes davant la Inspecció de Treball d'Astúries, Màlaga i Barcelona.

Si aquestes vies s'exhaureixen, amb la situació actual de pèrdua de drets i d'incompliment d'acords, des de Comfia-CCOO emprendrem altres mesures que puguin ser més contundents i eficaces per lluitar per la defensa de la salut i la seguretat dels treballadors del grup Banc Sabadell.

Juny de 2012