Gairebé 200.000 cursos durant 2013

Formació 2014 a grup Banc Sabadell


22-05-2014 El banc ens informa que l’any passat la plantilla va fer gairebé 200.000 cursos. Alguns dels punts de més conflicte són la compensació de la formació i el desplaçament per a la realització dels cursos.

Quant a la compensació

És significatiu que mai s’esmenti res de la compensació, encara que es convoqui fora de la jornada laboral. No obstant això, en la Comissió de formació se’ns assegura que no posen cap inconvenient a qui sol·licita la compensació que li correspon, tal com recull la normativa del banc.

És significatiu que mai s’esmenti res de la compensació, encara que es convoqui fora de la jornada laboral. No obstant això, en la Comissió de formació se’ns assegura que no posen cap inconvenient a qui sol·licita la compensació que li correspon, tal com recull la normativa del banc.

L’empresa recull en la seva normativa interna (manual de recursos humans, 7213) que:

·         El Banc adquireix el compromís que la formació es faci dins de la jornada laboral.

·         En cas que es faci fora de la jornada laboral, serà voluntària per part de l’empleat i es compensarà cada hora de formació amb una hora de llicència retribuïda.

 

S’ha de sol·licitar a través de l’àrea empleats de proteo, Ajudes entre oficines i altres llicències, Tipus de sol·licitud = Llicència, Concepte = Llicència per formació.

Actualment hi ha convocatòries per al curs de prevenció de blanqueig i el PDC. La compensació serà el temps assignat a cada curs i que es faci més enllà de la jornada laboral.

·         El banc es farà càrrec de les despeses de l'allotjament i la manutenció en cas que la formació sigui de caràcter presencial i impliqui extensió de la jornada laboral. Les despeses de desplaçament per assistir als cursos de formació seran en tot cas a càrrec del banc.

Per tant, si decideixes fer un curs, obligatori o no, fora de la teva jornada laboral tens dret a compensar les despeses del dinar, del desplaçament i les hores de formació per l’equivalent en llicència retribuïda. Pots fer ús d’aquestes hores per a les absències per assumptes personals, per exemple, i així no te les comptin com a vacances. És recomanable que abans d’iniciar el curs comuniquis al teu superior les condicions amb les quals assistiràs a la sessió de formació. La direcció de les regionals coneixen aquesta normativa i són els responsables principals del seu compliment.

 

Quan als desplaçaments

La direcció de formació i desenvolupament també ens ha informat que en els casos d’oficines que estan allunyades de les ciutats, on es troben les aules de formació, procuren que la distància que els empleats hagin de recórrer sigui la menor possible i que, sigui quina sigui, compensen les despeses, després de la petició de l’afectat.

Lamentem la manca de sensibilitat d’algunes regionals, com la d’Alacant, que no tenen en compte la conciliació familiar i personal dels treballadors, provocant que alguns empleats i empleades hagin de fer fins a dues o més hores de desplaçament, sense temps per a dinar, per poder fer el curs al qual han estat convocats. Per això proposem que el banc doni les instruccions necessàries per adequar l’organització i la planificació dels cursos a les necessitats de les oficines i de la plantilla i, si fa falta, fer una segona convocatòria per estalviar els desplaçaments llargs, les despeses i els riscos que comporten.

Si tens algun dubte sobre aquest o un altre tema, posa’t en contacte amb el teu delegat o delegada de CCOO, o bé, envia’ns un correu: CCOOgbs@bancsabadell.com

Maig de 2014