La prioritat és el tancament dels dissabtes, però no a qualsevol preu

El tancament dels dissabtes: més a prop que mai


18-08-2009 Estem convençuts que ara es donen les condicions objectives per abordar la solució del tancament dels dissabtes, i amb aquesta confiança afrontem des de COMFIA-CCOO unes negociacions llargament esperades i demandades pels treballadors i les treballadores de Banca.

(PDF:Cat)

El tancament dels dissabtes: més a prop que mai

El 16 d'abril, a proposta de COMFIA-CCOO, tots els sindicats presents en la Comissió Interpretativa del Conveni Col·lectiu de Banca vam plantejar a la patronal AEB que la reducció de costos no podia continuar afectant negativament els treballadors, els quals en cap cas són els responsables de la crisi i, en conseqüència, els vam instar a l'obertura de negociacions, les quals permetessin no haver de tornar a obrir les oficines bancàries els dissabtes, fet que, certament, comportarà un important estalvi de despeses innecessàries per a les entitats en temps de crisis.

Després d'això, CCOO va demanar a la majoria de les entitats bancàries l'inici d'aquestes negociacions. La sol·licitud, que amb caràcter general ha estat ben rebuda, ha comportat en la patronal un significatiu canvi d'actitud en relació amb temps passats. Tot plegat ha donat lloc a l'obertura de negociacions o al compromís d'obrir-les el setembre en els principals bancs.

És evident que un acord en uns dels bancs més grans arrossegarà el conjunt de la Banca, tancant de forma positiva una de les reivindicacions més importants que el nostre sindicat COMFIA-CCOO, ha defensat des de fa més de 25 anys. Fruit del treball constant, hem anat tancant dissabtes en Banca en diferents Convenis, i hem arribat a acords de tancament definitiu en diferents entitats: Barclays i Deutsche Bank. Amb la taules de negociació obertes, tenim més possibilitats de tancar els dissabtes en Banca.

 

Des de COMFIA-CCOO vam afrontar aquestes negociacions amb les coses clares: la prioritat és el tancament dels dissabtes, però no a qualsevol preu. D'una banda, tenim clar el valor dels dissabtes i, d'una altra, les condicions necessàries per a un pacte just i equilibrat.

Volem mantenir l'estructura de jornada vinculada al Conveni Col·lectiu, per tant, ha de mantenir-se la jornada contínua com a eix principal.
La implantació de mesures de flexibilitat horària, l'entenem com la capacitat subjectiva de la plantilla d'organitzar una part concreta i precisa de la seva jornada per fer possible la conciliació de la vida laboral i familiar, com s'estableix en les normes establertes en el Conveni Col·lectiu.

Estem convençuts que ara es donen les condicions objectives per abordar la solució del tancament dels dissabtes, i amb aquesta confiança afrontem des de COMFIA-CCOO unes negociacions llargament esperades i demandades pels treballadors i les treballadores de Banca. Esperem que les empreses estiguin a l'altura de les necessitats i sàpiguen materialitzar un important estalvi de despeses. Ningú entendria el tancament d'oficines que estem vivint, amb els problemes que implica, i el manteniment d'un horari tan poc eficient com el de mantenir les oficines obertes els dissabtes.

Agost de 2009