Archivado en Comunicats conveni, Conveni Contact Center, Sector Contact Center

CONTACT CENTER

Signat el nou conveni (Comunicat 53 Conveni Contact Center)


El 30 de maig s'ha signat definitivament el VI conveni de Contact Center. Han estat 30 mesos de treball, assemblees, negociació, mobilitzacions i vagues. I tot l'esforç ha servit perquè aconseguim algunes de les qüestions que des de CCOO i UGT enteníem com a fonamentals:


Este artículo se publicó originalmente en serveistecnics (Agrupació Serveis Tècnics Catalunya) ,
  • S'ha recuperat la referència de l'IPC a l'hora de revalorar els nostres salaris, per no perdre poder adquisitiu.
  • S'ha aconseguit l'estabilitat de milers de companys/es que romanien als llimbs de l?"obra i servei etern", convertint-les en indefinides.
  • S'ha baixat el màxim de dies seguits treballats, millorant amb això la nostra salut.
  • S'estableix una borsa d'ocupació per l'article 18 que millora les condicions, i suposa un pas més a favor de l'estabilitat.
  • Es potencia la contractació a jornada completa amb la creació dels nous torns, prevalent la voluntarietat i la plantilla ja existent.
  • Es duplica el descans de les embarassades.
  • Per primera vegada, el conveni està escrit en llenguatge inclusiu, no en masculí, perquè per a això les treballadores del sector som moltes més: ja ningú se sent fora d'aquest redactat.
  • S'han incorporat els acords que s'han assolit en les comissions paritàries del conveni, etc...

Aquest conveni, amb totes aquestes millores, ha estat possible amb la participació de tots/totes vosaltres, amb la vostra lluita, amb la vostra perseverança. I tots/totes veureu els avenços aconseguits en alguna mesura.

Altres sindicats tracten de continuar amb la seva vella tàctica: tot està malament, això no val per a res, i ells ho haguessin fet molt millor (ells, sí, perquè elles no estaven a les taules de negociació). Però la realitat és que si anem aconseguint millores, si el nostre salari puja, o si acabem sent indefinides/indefinits, és gràcies al fet que CCOO i UGT hem signat els successius convenis. Els que condemnen a la inestabilitat laboral, o de la pèrdua de poder adquisitiu són aquelles i aquells que només saben criticar sense mullar-se, i demanar impossibles per no arribar a acords. Per descomptat que és més còmode, sí, però sou totes vosaltres i tots vosaltres els que pagaríeu els plats trencats amb aquesta postura immobilista.

Des d'UGT i CCOO sabem que hi ha molt a millorar encara. I per això treballem en cada negociació de conveni i hem signat aquest. Lluny han quedat les pretensions d'empitjorar les nostres condicions que pretenia la patronal. Hem mantingut els nostres drets, i hem arribat a altres nous, i per això:

De nou, gràcies a totes i a tots pel vostre esforç i la vostra lluita.