Has de saber que ... Debes saber que...

Està prohibit realitzar hores extres durant un ERTO

Està prohibit realitzar hores extres durant un ERTO

Mentre una empresa està en un ERTO la Llei prohibeix expressament la realització d'hores extres, hores complementàries i prolongacions de jornada; podent dur a sancions a l'empresa.

- - - - - - - -

Está prohibido realizar horas extras durante un ERTE

Mientras una empresa está en un ERTE la Ley prohíbe expresamente la realización de horas extras, horas complementarias y prolongaciones de jornada; pudiendo llevar a sanciones a la empresa.


CCOO exigeix respostes, de present i de futur, per a les persones treballadores del sector turístic

ASSEMBLEA VIRTUAL CCOO 29/04/20 i Girona FM - 04/05/20 - Josep M. Montalban - Secretari general S.I. Serveis CCOO Comarques Gironines.


Denunciem que no s´estan atenent les reclamacions. Entre 70.000 (SEPE) i 244.000 (SOC) persones encara no han cobrat les prestacions per ERTO

CCOO de Catalunya reclama la màxima agilitat en el pagament de les prestacions

Les dades de persones registrades a l’atur i de l’afiliació a la Seguretat Social publicades el 5 de maig traslladen un escenari de precarietat creixent al mercat de treball. Les declaracions del Departament de Treball, que estima en 244.000 les persones afectades per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que no han vist reconeguda la seva prestació, i de 300.000 si s’inclou altra casuística (fixos discontinus, temporals i treball domèstic), contrasten amb el 90% de tramitació de prestacions que facilita el SEPE-Servicio Público de Empleo Estatal (que suposaria que queden entre 70 i 126.000 respectivament). Aquesta incongruència en les dades és de lamentar, especialment quan la prioritat ara són les persones i del que es tracta és de dimensionar la resposta extraordinària que s’ha de donar per garantir que ningú es quedi enrere i pugui cobrar la prestació que li toca.


Reconeixement del treball de les plantilles del sector financer

(abans, ara i després del Covid-19)

Les plantilles del sector financer portem uns quants anys en l'ull de l'huracà, posant la cara –a vegades literalment- per uns “pecats” que no vam cometre. Les males pràctiques d'alguns banquers van entelar injustament l'abnegat, professional i sí, també moltes vegades sacrificat, quefer diari de milers de bancàries i bancaris.


Davant l´obertura de l´activitat comercial en temps de desescalada

CCOO insisteix que és imprescindible garantir les mesures de protecció per a les persones treballadores i la clientela

La tornada a la normalitat de manera progressiva no serà eficaç, si en tot el procés, no es protegeix a les persones treballadores que la fan possible. CCOO vetllarà perquè així sigui, aportant l'experiència del treball realitzat en comerç essencial, com és el d'alimentació.


#1deMaigCCOO - Salut, treball i justícia social. La prioritat és la vida

HAURAN DE COMPTAR AMB NOSALTRES

ACCIONS des del confinament:  

>VIDEO de CCOO