El 14 d'abril d'enguany ens va deixar

Albert Escofet, en la nostra memòria sempre

El dissabte 25 d'abril es va celebrar un emotiu homenatge a Albert Escofet, en el que varen participar persones de diferents localitats i organitzacions amb qui han compartit la seva vida i militància al llarg de molts anys, fent palesa la crida per aquest acte virtual, un acte també marcat per la situació actual i en una data molt significativa igual que malauradament va ser-ho el 14 d'abril, data de la seva mort: "la llavor que vares sembrar es manté viva en el cor dels que et vàrem acompanyar".

Per CCOO hi ha participat el company Andrés Hidalgo, com a responsable del sector, amb qui van compartir l'organització sindical en el sector bancari arreu de l'estat on l'Albert era capdavanter representant sindical en la banca pública, on va desenvolupar la seva militància.

Albert Escofet


Algunes empreses els han aplicat acomiadaments col?lectius a pesar de la prohibició per la situació de crisi per coronavirus

La Inspecció dona la raó a CCOO per a què dos-cents treballadors fixos discontinus de l´hostaleria puguin cobrar la prestació d´atur

Davant la indefinició legal que ha suposat la declaració de l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus, la Inspecció de Treball ha donat la raó al Sindicat de Serveis i a la Unió de CCOO de les Comarques Gironines perquè les empreses d’hostaleria realitzin la crida i suspenguin contracte als treballadors/es fixos discontinus que formen part de les plantilles. CCOO ha detectat que algunes empreses han aplicat acomiadaments col•lectius a aquests fixos discontinus amb l'excusa de la "sobtada" fi de la temporada i a pesar de la prohibició d'acomiadar decretada pel Govern central. D'aquesta manera, hauran de poder percebre la prestació d'atur d'acord a les mesures excepcionals vigents.


Aquesta crisi no l´han de pagar els riders

CCOO reclama responsabilitat a les empreses de Menjar Ràpid

Després de dies d'incertesa i de desinformació les empreses de Menjar ràpid han presentat totes ERTOs per força major o per causes organitzatives. CCOO els demana responsabilitat cap a les seves plantilles per assegurar la seva supervivència econòmica.

Riders davant la COVID-19.- Si ets rider has de poder fer la teva feina en condicions segures.

>> En castellà   >> En català   >> En anglès

Riders davant la COVID-19

Si la plataforma no et facilita les mesures que garanteixin la teva seguretat a la feina i necessites informació sobre els ajuts de la Generalitat i/o del Govern central adreçats els autònoms i autònomes, truca a CCOO al 933 100 000 o formula la teva consulta al formulari següent: https://consulta.ccoo.cat/

>> Comunicat "CCOO reclama responsabilitat a les empreses de MENJAR RÀPID i mesures de seguretat pels RIDERS"

>> Comunicado "CCOO reclama responsabilidad a las empresas de COMIDA RAPIDA Y medidas de seguridad para los RIDERS"

>>PER ESCOLTAR “L’ERTO a Burger King, repercuteix la precarietat”


Conveni Col·lectiu Oficines i Despatxos de Catalunya


La Vanguardia- artícle pubicat 04-04-2020

En defensa de la classe treballadora - Javier Pacheco i Ramón González

En defensa de la classe treballadora

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, i Ramón González, secretari general de CCOO de Serveis de Catalunya, demanen mecanismes per esmorteir la caiguda de rendes per a la població treballadora amb l'estat d'alarma per coronavirus.

- - - - - -

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, y Ramón González, secretari general de CCOO de Serveis de Catalunya, piden mecanismos para amortiguar la caida de rentas para la población trabajadora con el estado de alarma por el coronavirus.

CCOO de Catalunya - CCOO Serveis

>> L'article "En defensa de la classe treballadora", publicat al diari 'La Vanguardia' - dissabte 4 d'abril de 2020.


CCOO ha rebut la negativa de suspendre l´obertura dels comerços de les zones turístiques en diumenge i festius

La Generalitat considera que cal mantenir els horaris comercials de les zones turístiques tot i l´absència de turistes

Zona Turística - buida

CCOO expressa la seva sorpresa davant la resposta de la Generalitat de no voler ordenar, davant la crisi sanitària del coronavirus, el tancament de diumenges i festius dels comerços en les zones turístiques de Catalunya. Sobreexposant al Covid-19 a les persones treballadores del sector de supermercats de manera innecessària.