#COVID19 #CORONAVIRUS

Informació sobre el COVID19 - CCOO

#COVID19 #CORONAVIRUS

TOTA LA INFORMACIÓ DE CCOO QUE PUGUIS NECESSITAR, la trobaràs recollida en els següents llocs web de CCOO:

>> En defensa de les treballadores i els treballadors davant la crisi sanitària, laboral, social i econòmica

>> Documentació tècnica relacionada amb la crisi del coronavirus

http://www.ccoo.cat .  https://www.ccoo.es/  - .https://www.ccoo-servicios.es/

 

 

 

 

#COVID19 #precarietat #riders
L’ERTO a Burger King, repercuteix la precarietat
Víctor J. Muñoz (delegat de CCOO Serveis de Burger King) explica a @radiocornella les conseqüències de l’ERTO i el servei essencial (repartidors i manca de seguretat sanitària) davant #COVID19 i com repercuteixen les condicions laborals precàries de l’empresa i les del sector de la “restauració moderna - menjar ràpid” davant el #COVID19 . ”plou sobre mullat... @BurgerKing @ccooburgerking @serviciosccoo @ccoo_bll_apag @ccoocatalunya #precarietat #riders #primersalvarvides.

 


CCOO ha rebut la negativa de suspendre l´obertura dels comerços de les zones turístiques en diumenge i festius

La Generalitat considera que cal mantenir els horaris comercials de les zones turístiques tot i l´absència de turistes

Zona Turística - buida

CCOO expressa la seva sorpresa davant la resposta de la Generalitat de no voler ordenar, davant la crisi sanitària del coronavirus, el tancament de diumenges i festius dels comerços en les zones turístiques de Catalunya. Sobreexposant al Covid-19 a les persones treballadores del sector de supermercats de manera innecessària.


Treballadors i treballadores d´ETT no s´han dacomiadar en aquesta crisi, tenen els mateixos drets: suspensions temporals dels seus contractes

Les ETT deixen tirats i abandonats les treballadores i treballadors  amb contractes de 'posada a disposició'

CCOO, junt a UGT a nivell estatal, denunciaran a totes les empreses de treball temporal (ETT) que han deixat tirades i abandonades als centenars, fins i tot milers, de persones que estaven posades a disposició en empreses usuàries i les han acomiadat dels seus llocs de treball i extingit els seus contractes temporals. És vergonyós observar com aquestes empreses estan actuant amb les seves pròpies plantilles en missió, treballadors i treballadores ja de per si en situació de precarietat, afegint a més una situació d'indefensió i de dificultat d'accés a les seves prestacions.


La Generalitat ha elaborat una Instrucció 7/2020 en data 28 de març,

CCOO al capdavant de la lluita de les persones treballadores amb contracte fix-discontinu

Una de les qüestions que es clarifiquen és que les persones treballadores amb aquesta modalitat contractual sí que poden anar a l’ERTO, és més, han d'estar incloses.


El combat de CCOO contra el COVID19: salvar vides i defensar l´ocupació

CCOO veiem propera, per fi, una resposta a l'exigència

de defensar els drets de les persones treballadores,

especialment les fixes discontínues i eventuals del sector

de l'hostaleria i restauració col·lectiva


Per fer front al CONVID19: primer salvar vides

CCOO exigeix més mesures de seguretat pel sector del comerç, garantir la salut de les persones treballadores i clientela

COVID19

 Cal prendre més mesures de seguretat per fer front al COVID19 i garantir la salut de les persones treballadores i clientela. CCOO exigeix establir més mesures per intensificar la neteja i la reposició dels productes sense la clientela i alhora el tancament, dels diumenges i festius, dels comerços de les anomenades zones turístiques.