Archivado en Negociacion Colectiva, Comunicados convenio, Union Comarcal Vigo, Union Comarcal Pontevedra, Hostalaría, Accion sindical
CCOO impulsamos avances no convenio de hostalaría de Pontevedra
A xuntanza do 8 de xullo foi breve pero deixou avances relevantes.
Na anterior reunión CCOO sostivemos a proposta dun 8 % de incremento en dous anos, que finalmente foi asumida pola CIG tras rectificar a súa postura anterior.
Pola súa parte, a patronal mantén unha posición restritiva:
- Ofrece un incremento máximo do 6,5 % en dous anos.
- Contratos fixos-descontinuos: un mínimo do 50% do tempo de apertura en establecementos de tempada, mantendo os 5 meses para os que abren todo o ano.
Desde CCOO, coa vontade de seguir avanzando cara ao acordo, formulamos unha proposta revisada e equilibrada, asumida tamén por UGT:
Proposta económica:
- Incremento do 7,2 % en dous anos
- Camareiras de pisos → Nivel salarial 8:
- A partir do 1/01/2026: complemento de 40 €
- A partir do 1/01/2027: incremento de 47 € nese complemento
- A partir do 1/01/2028: paso definitivo ao nivel 8
- Axudantes e auxiliares:
- Ascenso automático á categoría superior aos dous anos, sempre que se demostren os coñecementos necesarios.
- Contratos fixos-descontinuos:
- Manter o mínimo do 70 % do período de apertura nos contratos de establecementos de tempada.
Esta proposta foi ratificada por UGT, reforzando o consenso sindical.
A patronal comprometeuse a valorar con detalle as propostas e a dar resposta na próxima reunión, fixada para o día 21 de xullo ás 16:30 h.
Desde CCOO seguiremos impulsando o diálogo e defendendo melloras reais para as traballadoras e traballadores da hostalaría na provincia de Pontevedra.
Modelo de carta de Baja Voluntaria en la empresa
Firma del nuevo convenio de Oficinas y Despachos de la Comunidad de Madrid
Convenio Colectivo de Hostelería de las Illes Balears
Convenio Colectivo Estatal de Acción e Intervención Social
Firma del nuevo Convenio Colectivo Comercio Vario de la Comunidad de Madrid
Acuerdo Laboral de ámbito Estatal para el sector de Hostelería (ALEH)