Archivado en Noticias, ERE

Acord en el ERTO-ETOP de Serunion


Des de CCOO us detallem l'acord aconseguit en relació a l'expedient de regulació d'ocupació negociada amb l'empresa, amb la finalitat de garantir el manteniment de l'ocupació en els centres on l'activitat, ja siga per causes tècniques o productives, no s’ha recuperat.


Este artículo se publicó originalmente en PAIS VALENCIANO (Servicios CCOO País Valencià) ,

Abans d'entrar en els detalls, dir-vos que estem molt satisfets amb l'acord aconseguit i que no ha sigut fàcil d'obtindre, donada la situació de crisi que estem vivint i que afecta tot el teixit econòmic i empresarial del país.

L'acord és el següent:

  1. Creació d'una comissió de treball per al seguiment de l’ERTO. Amb aquesta comissió ens assegurem que tots els mecanismes activats i garanties activades es complisquen tal com marca l'acord. Estarà composta per la representació legal dels treballadors, CCOO i uns altres, i l'empresa.
  2. La duració de l’ERTO serà d'un màxim de 6 mesos en els centres d'empreses, així com hospitals o similars. En els centres escolars la duració serà fins a la finalització del present curs escolar.
  3. Donada la conjuntura actual i per a evitar que els treballadors i treballadores continuen tenint grans pèrdues per aquesta situació, s'ha arribat a l'acord amb l'empresa que es complementen pagues extraordinàries i les vacances per al personal que tinga un 100 % d'afectació.
  4. La mesa de seguiment vetlarà pel compromís de l'empresa de no afectar o afectar en menor percentatge la gent que encara segueix en l'anterior ERTO.
  5. Les persones treballadores fixes discontínues o d'especial vulnerabilitat, si perceberen solament fins al 50 % de prestació de desocupació es complementarà fins al 70 %, o se li desafectaran de l’ERTO.
  6. Es tindrà en compte per a les persones treballadores de menjadors escolars afectades pel present expedient de regulació, les necessitats de cotització per als períodes d'inactivitat, per la qual cosa s'activaran mecanismes de rotació, que s'ajustaran en jornades completes perquè puguen conciliar millor la vida familiar i laboral i reduir així el cost per desplaçament als centres de treball.

CONTINUAREM INFORMANT.