Archivado en Comunicados, Nota de prensa, Salario, Empleo, Huelga, Condiciones de trabajo

Tota la plantilla de l'hostaleria de l'aeroport del Prat de Barcelona secunda la vaga indefinida

CCOO de Serveis informa que la vaga indefinida convocada per UGT i CCOO de 24 hores, que va començar avui 24 de març partir de les 00:00 hores del dia 24 de març, inici de la Setmana Santa ha comptat amb el suport unànime dels 420 treballadors de les treballadores de l'hostaleria de l'aeroport del Prat de Barcelona.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , BLLAPAG (Serveis CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf) , s.hostaleria (Sectorial d'Hostaleria CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

Els motius principals d'aquesta convocatòria, resideixen en l'incompliment per part d'alguna de les empreses adjudicatàries dels compromisos assolits amb els sindicats, AENA i les esmentades empreses a l'hora de portar a la pràctica l'adscripció dels treballadors a les diferents empreses d'una manera unilateral.

Assenyaladament  la no aplicació del Conveni d'Hostaleria de Catalunya als treballadors del conegut com "Lote22", en el que suposa una vulneració clara de la subrogació que totes les parts havíem assumit, a més d'un incompliment del que estableix la Llei de contractes públics. Tampoc reconeix les millores contingudes en els acords interns pactats amb els seus propis treballadors, ni per descomptat els drets de representació sindical, en un intent d'afeblir no només les condicions laborals i econòmiques sinó també la representació. 

En definitiva amb la subrogació que hem acordat en el marc de la Comissió Paritària de l'Acord Laboral de l'Hostaleria d'Àmbit Estatal (ALEH), entre els representants de les patronals i els sindicats CCOO i UGT. A això hem d'afegir la no aplicació del sistema de torns de treball en rotació, ni el calendari de vacances, així com reconeixements de pactes adquirits com els complements de serveis.
Des d'aquí esperem que el Ministeri de Foment i gestor aeroportuari AENA no miri a una altra banda en un tema tan greu com aquest, i compleixin amb el compromís de garantir les condicions laborals dels treballadors, per això demanem al ministre de de Foment i el president d'AENA que se senten avui mateix a negociar amb les concessionàries i els representants dels treballadors per garantir el que s'havien compromès i acordat.

Des de CCOO considerem que les empreses estan actuant així perquè tenen la complicitat de l'empresa pública AENA, que va emprendre una política equivocada en la gestió de les licitacions temeràries, el que ha suposat un empitjorament de les condicions laborals dels treballadors, a través de les contractes. 

És encara més preocupant en tant que ha decidit repartir 140 milions d'euros als seus accionistes sense tenir l'obligació legal de fer-ho, quan ho havien de millorar les condicions laborals i la dels inversions en els aeroports de l?estat espanyol.

Per tot això manifestem un cop més la nostra discrepància, desacord i oposició a la divisió dels restaurants i bars dels Aeroports, ja que AENA es regeix per l'afany recaptatori, sense tenir en compte les condicions laborals dels treballadors, ni tampoc la qualitat dels serveis que es presten als usuaris de la restauració, i que des de CCOO estem convençuts que van a empitjorar: la precarietat laboral i la pobresa salarial, a part d'afectar els treballadors, afecten també a la qualitat en el servei.

En aquest sentit CCOO, al costat dels treballadors dels serveis de restauració dels aeroports arreu de l?estat espanyol, seguirem lluitant per a garantir les seves condicions laborals als treballadors i treballadores de l'hostaleria dels aeroports a nivell general.

El nostre suport i solidaritat als 420 treballadors i treballadores de l'hostaleria de l'aeroport del Prat en justa vaga per defensar la seva ocupació i les seves condicions socials i econòmiques.


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es