Archivado en Comunicats, Salut Laboral

Avaluació de riscos psicosocials

Centre Banc Sabadell de Sant Cugat del Vallès

05-02-2013 ¿Què són els factors de riscos psicosocials? Són aquelles característiques de les condicions de treball i de la seva organització que poden afectar a la salut de les persones, mitjançant mecanismes psicològics o fisiològics, als quals també denominem estrès.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

 

Avaluació de riscos psicosocials

al Centre Banc Sabadell de Sant Cugat del Vallès

El dia 4/02/13 el Servei de Prevenció Mancomunat (S.P.M.) del Banc ens ha fet arribar a tots els empleats del centre de treball 3607 – CBS Sant Cugat un correu electrònic on se’ns comunica que es realitzarà una avaluació de riscos psicosocials.

En aquest comunicat es detalla el procés, les entitats que col·laboren i les garanties de confidencialitat que aporten, alhora que se’ns anima a participar en l’enquesta.

¿Què són els factors de riscos psicosocials? Són aquelles característiques de les condicions de treball i de la seva organització que poden afectar a la salut de les persones, mitjançant mecanismes psicològics o fisiològics, als quals també denominem estrès.

¿I jo que haig de fer? Els delegats de prevenció del vostre centre considerem que serà molt important que la nostra resposta com a treballadors sigui el màxim de massiva i sincera. Ara tenim l’oportunitat d’exterioritzar com les condicions de treball afecten la nostra salut, les càrregues de feina a les quals estem sotmesos, els problemes de relació i informació que hi pugui haver, el grau de participació i col·laboració que ens permeten en l’organització de la nostra tasca, etc.

¿I després? Aquesta es la qüestió vital de tot aquest procés. Després de recollir totes les respostes i analitzar els resultats, ha d’haver una resposta clara i contundent: primer, el Servei de Prevenció hauria de proposar a l’empresa una sèrie de mesures correctores per solucionar els problemes que s’hagin detectat, i a continuació, l’empresa hauria d’aplicar-les de forma decidida. Per la nostra banda també farem propostes, farem el seguiment pertinent i exigirem l’aplicació de les mesures.

Com a delegats de prevenció hem reclamat a l’empresa que es faci aquesta avaluació. Creiem que aquesta és l’única manera d’evidenciar la realitat laboral d’aquesta empresa i la justificació perquè puguem reclamar de forma contundent una millora de les condicions de treball. Ara et toca parlar a tu.

Entre tots ho podem fer possible.

Continuarem informant.

St. Cugat del Vallès, febrer de 2013

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es