Archivado en Comunicats, Salari, beneficis socials

Política salarial 2011 a BSIS Banc Sabadell

Vaja si ens ho han revisat!

07-02-11 Totes las peticiones que aquest comitè ha fet a l’empresa per a millorar les condicions dels seus treballadors/es, ja sigui com beneficis econòmics o socials, han estat sistemàticament denegades i ara estem en un perillós punt d’inflexió.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

 

(PDF:CAT)

POLÍTICA SALARIAL 2011

 

Benvolguts companys/es de BSIS.

Avui heu pogut veure a la Intranet de BSIS el comunicat de l’empresa sobre la política salarial del 2011. Unes simples línies (s’agraeix la brevetat per a lo que ens han de dir), on es diu amb més vergonya que criteri que som molt macos (passadeta de ma sobre el llom) i que en ares de la nostra supervivència ens congelen el sou (ganivetada traïdora després de la carícia al llom).


Passem a analitzar alguns dels aspectes d’aquest comunicat:

- És cínic => Que no ens revisen el salari?, ¡VAJA SI ENS HO HAN REVISAT!, us comentem les 2 grans revisions del salari al 2011 per a BSIS:

o Ens descompten el 50% del complement por millora voluntària (B50) en cas d’estar de baixa mèdica.
o Ens absorbeixen el nostre primer trienni d’antiguitat a aquells que som del conveni de TiC i varem començar a BSIS al 2008.

Per tant, no tenim un augment ZERO, TENIM UN DECREMENT SALARIAL o un augment NEGATIU, a banda de perdre poder adquisitiu en front l’augment del cost de la vida, por suposat.

- És indignant => La forma podria semblar justa, oi?. Temps dolents, supervivència del més apte i, per tant, del més competitiu, bal, bla, bla. Lo dolent es que falla el fons. La competitivitat la posem els de sempre, el eslavó més feble i, a l’hora, el més necessari de la cadena. Com es guanya la competitivitat?, retallant-nos prestacions bàsiques i de dret?. I aquest “estalvi”, per a què serveix?, per a que la matriu del grup pugui declarar beneficis nets de 380 milions d’euros (això és el que declaren) i apareguin noticies (tan suposadament veritables com les declaracions de beneficis) que diuen que el grup reparteix més de 8 milions d’euros entre 24 alts càrrecs?.
- És descarat => És notable que coincideixi en el mateix període temporal la integració del Guipuscoà amb l’enduriment o mal tracte de l’empresa per a les nostres condicions econòmiques. Sembla una irònica forma d’agrair-nos els esforços.
- Per últim, és convenientment asimètric => Quan els temps no són fructífers, como ens passa ara, no sembla haver cap problema en emetre un comunicat ‘justificant’ una acció que convé a l’empresa i perjudica al treballador, ara bé, què passarà (o què ha passat abans de la crisi) quan torni a haver ‘vaques grosses’?, s’emetrà un comunicat per a felicitar-nos per la nostre aportació als bons resultats i es farà oficial un increment salarial notable?. No, llavors no serà necessari comunicar res.

En resum, totes las peticiones que aquest comitè ha fet a l’empresa per a millorar les condicions dels seus
treballadors/es, ja sigui com beneficis econòmics o socials, han estat sistemàticament denegades i ara estem en un perillós punt d’inflexió pel qual ja no lluitem per millorar el nostre nivell salarial si no, simplement, por conservar-lo.

Aquest és, doncs, el nostre comunicat vers el SEU comunicat. Aquest és el nostre punt de vista i aquesta és la nostra opinió. Ens haurem d’aguantar, de moment, però no tenim per que callar, que encara es poden creure que ens tenen contents.

Sabadell. 7 de febrer 2011

 


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es