Archivado en Condicions de Treball, Comunicats conveni

Negociació col.lectiva Supermercats de Catalunya

Les propostes per part de la patronal són insuficients per poder arribar a un acord.

Estem a l'espera que la patronal torni a presentar una proposta global que pugui satisfer al conjunt de treballadors i treballadores del Sector.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

El dimarts 25 d'octubre de 2016 ha tingut lloc una reunió de la comissió paritària de supermercats de Catalunya. En aquesta reunió la patronal ens ha lliurat una proposta que ha elaborat després de mesos de suspensió de les negociacions a causa de la manca de possibilitats de poder arribar a un acord global.

Aquesta proposta és la següent:

Durada de 4 anys.
  • Congelació de l'antiguitat (Barcelona) a partir de l'1 gener 2017.
  • Complement en situació d'Incapacitat Temporal: El 0% de complement els 3 primers dies de baixa, el 75% del 4t al 30è i del 100% a partir del 30è dia. Les baixes en els casos d'hospitalització, malalties oncològiques i per accident de treball tindrien el complement al 100% del salari. En tots els casos, els complements tindrien el límit dels 12 mesos.
  • Jornada: unificar la jornada de 1790 hores, 31 dies de vacances i un dia d'assumptes propis (per a  tot Catalunya). Manteniment del 15è festiu a Barcelona.
  • Salari: increments que van des del 2,8% fins al 6,2% per al global dels 4 anys (increment  diferent que varia segons categoria i territori).
  • Estendre   el   salari   de   nova   contractació   a   tot Catalunya  però  millorant  la  retribució  (el  92%  del salari en lloc del 90%)
  • Incrementar   les   hores   complementàries   en   els contractes  a  temps  parcial  fins  al  60%  de  les contractades.
  • En  aquesta  reunió  CCOO  vam  plantejar  en  què qüestions no estàvem d'acord i vam fer èmfasi que la  proposta 'incapacitat temporal  estava  lluny  del  que podíem acceptar.

CCOO, en Assemblea, hem valorat el conjunt de propostes, i hem decidit que són insuficients per poder arribar a un acord i així  ja  els  ho  hem  fet  saber  a  la  patronal,  que  per aquesta via no hi haurà acord. Així que estem a l'espera que la  patronal  mogui fitxa i presenti una proposta global que pugui satisfer al conjunt de treballadors i treballadores del sector.

Seguirem informant!


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es