La Generalitat ha elaborat una Instrucció 7/2020 en data 28 de març,

CCOO al capdavant de la lluita de les persones treballadores amb contracte fix-discontinu


Una de les qüestions que es clarifiquen és que les persones treballadores amb aquesta modalitat contractual sí que poden anar a l’ERTO, és més, han d'estar incloses.


Arran de les pressions realitzades per CCOO davant el Ministeri de Treball i davant el Departament de la Treball de la Generalitat de Catalunya, per tal de buscar solucions a les persones treballadores que tenen contracte de treball fix-discontinu, el Departament de Treball ha elaborat, en data 28 de març, la Instrucció 7/2020 que ve a aclarir la situació de les persones treballadores amb contracte fix-discontinu, arran de la crisi del COVID19, en relació a l'aplicació de les mesures urgents extraordinàries aprovades pel RDL 8/2020.

Una de les qüestions que es clarifiquen és que les persones treballadores amb aquesta modalitat contractual sí que poden anar a l’ERTO, és més, han d'estar incloses.

El criteri administratiu respecte als fixos discontinus, als efectes de poder estar inclosos en els procediments descrits en els articles 22 i 23 de l'RDL 8/2020, perquè es puguin acollir a les mesures extraordinàries allà previstes, concretament en matèria de protecció per atur, és que es fa necessari que es procedeixi a la crida legal prevista i en els convenis col·lectius. Si la crida fos en funció de les necessitats reals de càrrega de treball, en aquests casos el contracte continuarà suspès però es tindrà en compte sempre la data efectiva de la crida dels treballadors l'any anterior.

És a dir, que si les persones fixes discontínues estaven incloses en el ERTO, les empreses han de realitzar la crida i a partir d'aquest moment el seu contracte passarà a estar suspès i s'aplicarà l’ERTO amb les garanties de percepció de la prestació encara que no s'hagi cobert el període de cotització suficient i la reposició de fins a 90 dies de prestació.

Si l'ERTO està en tràmit o autoritzat sense tenir en compte a les persones treballadores amb contracte fix discontinu, l'empresa haurà de presentar un nou ERTO per incloure aquest col·lectiu i en el moment de la crida passaran a la situació de suspensió per l’ERTO.

Les prestacions que es percebin durant el període de suspensió es podran tornar a percebre amb el límit màxim de 90 dies quan tornin a trobar-se en situació d'atur. Aquells que no tinguin el període de carència, també rebran la prestació i podran recuperar 90 dies de el període consumit per a futures situacions.

Aquest procediment és aplicable tant a les persones treballadores cridades abans de l'entrada en vigor del RDL 8/2020 com a les cridades amb posterioritat sempre que es vegi afectada la prestació de serveis per les circumstàncies excepcionals.

30/03/2020

Seguirem informant.

 

>> #COVID19 Per a MÉS INFORMACIÓ LABORAL
: