Archivado en Nota de prensa, Negociacion Colectiva, Comunicados convenio

CCOO I UGT-SP han interposat conflicte col·lectiu en l'Audiència Nacional contra Creu Roja Espanyola

CCOO i UGT-SP acudeixen a l'Audiència Nacional per presentar una demanda després de la negativa de Creu Roja a buscar una solució dialogada als greus problemes laborals que hi ha i que ells mateixos han reconegut.


Este artículo se publicó originalmente en PAIS VALENCIANO (Servicios CCOO País Valencià) ,


pdf print pmail

Creu Roja Espanyola aplica més de 50 acords de centre de treball a tot el país que incompleixen els mínims legals del Conveni sectorial. Davant aquesta situació, aquesta primavera hem sol·licitat una mediació en el SIMA per a intentar arribar a un acord que garantira que les 14.000 persones treballadores de Creu Roja tingueren, com a mínim, les condicions laborals del Conveni sectorial d'acció i intervenció social.

La Direcció de l'entitat es va negar a negociar en la seu del SIMA, i ens va emplaçar a una reunió el 25 d'abril per a explorar la possibilitat d'un marc de negociació estatal. En la nostra clara voluntat de solucionar el problema de manera dialogada, UGT-SP i CCOO acudim a aqueixa reunió conjunta disposats a negociar, amb les úniques exigències del compliment de la llei i el respecte als drets de les persones treballadores.

La Direcció de Creu Roja va demanar 15 dies per a contestar-nos; una vegada transcorregut aqueix termini ens van enviar una carta en la qual demanaven ampliar el termini de temps per a seure'ns a negociar, sense especificar què i previsiblement després de l'estiu.

Davant el nou retard, i mentre l'entitat continuava negociant acords de treball per davall dels mínims legals en diferents centres de treball, hem tornat a citar Creu Roja en el SIMA per intentar un últim acord dialogat hui dia 10 de juliol. Per desgràcia, la Direcció de l'entitat s'ha tornat a negar a negociar i no ens han deixat una altra alternativa que la interposició d'un conflicte col·lectiu a escala estatal en l'Audiència Nacional perquè es garantisquen els drets de les persones treballadores conforme a la llei.

CCOO i UGT-SP creiem que cap entitat pot estar per damunt de la llei, i menys encara Creu Roja, que per ser la major del sector, la que més recursos i patrimoni posseeix, hauria de ser un exemple per a la resta d'entitats que apliquen el Conveni sectorial tenint molta menys capacitat econòmica.

CCOO i UGT-SP considerem que la tasca que realitza Creu Roja és vital i lloem l'esforç diari dels seus treballadors i treballadores, personal voluntariat i socis, gràcies a les quals diàriament es millora la vida dels qui més ho necessiten. Però la fi no justifica els mitjans i aqueixa tasca no es pot realitzar a costa de la precarietat de les persones treballadores de l'entitat, sobretot, quan la capacitat econòmica d’aquesta li permetria cobrir sense problemes els acords pels agents socials en la negociació col·lectiva.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es