Archivado en Nota de prensa, Negociacion Colectiva, Condiciones de trabajo

Signat el primer conveni autonòmic del comerç del tèxtil de la Comunitat Valenciana

Durant els tres anys de vigència del conveni, el personal tindrà una pujada salarial total de l’11,25 %. S'hi estableix la clàusula de revisió salarial vinculada a l'IPC.
Serveis CCOO PV qualifica de gran avanç aquesta signatura, perquè per primera vegada queden regulades les condicions de 40.000 treballadors i treballadores en el sector.


Este artículo se publicó originalmente en PAIS VALENCIANO (Servicios CCOO País Valencià) ,


pdf print pmail

Després de dos anys de negociacions, ahir es va signar el Conveni autonòmic de comerç del tèxtil per a la Comunitat Valenciana. Un gran avanç per a les més de 40.000 persones treballadores del sector en les tres províncies (majoritàriament dones), que obtindran la regulació per igual.

La vigència és de tres anys (2022, 2023 i 2024), amb una pujada total de l’11,25 % i una clàusula de revisió salarial vinculada als IPC. S’hi regulen els nous contractes de fixos-discontinus (en virtut del RDL 32/2021 de desembre, de mesures urgents per a la reforma laboral). Per tant, hi haurà un sistema de crida i períodes mínims de crida anual.

El conveni regula la promoció professional de les persones treballadores. A més, incorpora un nou article sobre la desconnexió digital i el teletreball/treball a distància, que ja hi queden reglamentats.

Per a la secretària general de Serveis CCOO PV, Cristina García, el Conveni suposa un avanç molt positiu perquè, per primera vegada, fruit de l´obstinació de CCOO, s´homologuen les condicions de totes les persones treballadores del sector en les tres províncies: “Aquest acord autonòmic dona una major protecció als drets del personal i aconsegueix introduir en la negociació col·lectiva les clàusules de revisió salarial, que garanteixen el poder adquisitiu de les plantilles”.


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es