Archivado en Comunicats, Salut Laboral, socio economic

Concentració sota el lema:“Som bancaris i bancàries, no els banquers. Prou agressions!”

COMFIA-CCOO denuncia que el Banc d’Espanya és responsable de l’augment de les agressions a les plantilles del sector financer


Uns cent cinquanta delegats i delegades de COMFIA-CCOO de Catalunya del sector financer han realitzat una concentració silenciosa de mitja hora davant del Banc d’Espanya per assenyalar a la ciutadania qui són els responsables de les agressions que reben els treballadors i treballadores de banca i estalvi i exigir a les entitats que adoptin urgentment totes aquelles mesures que solucionin o redueixin els problemes que afligeixen a la clientela i que previnguin i protegeixin a les seves plantilles.


pdf
print
pmail


Cada cop més, els treballadors i treballadores dels bancs i les caixes reben més agressions, són víctimes de pressions psicològiques, amenaces que posen en perill la salut laboral i fins i tot s’està arribant a agressions físiques i violentes que posen en perill la seva vida, (la setmana passada van ser apunyalats dos treballadors i una treballadora d’una oficina del Banc Santander a Gandia).

Per això COMFIA-CCOO vol manifestar i recordar que:

“Qui són els responsables d’aquesta situació?

  • Les 1.500 persones que es reparteixen 500 milions d’euros, remuneracions de les cúpules del sector financer.
  •  El Banc d'Espanya, que és qui regula i supervisa la gestió i els comptes de les entitats financeres.
  •  La CNMV, que aprova els productes financers.

Els treballadors i treballadores de bancs i caixes:

  • Som més de 250.000 professionals que atenem als clients, som la cara visible de les entitats financeres davant els clients.
  • Gestionem la crisi en directe, clients amb noms i cognoms que en molts casos descarreguen sobre nosaltres la seva indignació.
  • No som els escuts protectors de les entitats i dels seus gestors, tenim clar la cadena de responsabilitats.
  • Ens marquen objectius de comercialització sota la premissa que són productes fiables per oferir-ho als clients.
  • No participem de les decisions que han determinat el negoci financer i, de pas, una part important de la crisi del país.”

Barcelona, 2 de març de 2012

COMFIA-CCOO Catalunya