Archivado en Salario, Condiciones de trabajo, Comunicados convenio

Conveni col·lectiu amb una vigència de tres anys (2023-2025)

CCOO NO SIGNA EL CONVENI COL·LECTIU DEL COMERÇ DE LLEIDA

CCOO, que no va signar el conveni col·lectiu anterior perquè ja contemplava pujades salarials molt per sota de l'IPC, esperaven poder corregir aquesta pèrdua de poder adquisitiu al nou conveni col·lectiu. Desgraciadament, l’acord signat el passat 10 d’octubre amb una vigència de tres anys (2023-2025) no contempla una millora que, des del nostre punt de vista, ajudi a recuperar aquesta pèrdua.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , GIRONA (Sindicat Intercomarcal de CCOO Serveis Comarques Gironines) , TARRAGONA (Serveis CCOO Tarragona) , LLEIDA (Serveis CCOO Terres de Lleida) , VOCC-CATC (Serveis CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central) , VORMAROS (Serveis CCOO Vallès Oriental - Maresme - Osona) ,


pdf print pmail

La desaparició del plus, que percebien totes les persones treballadores en la mateixa quantia independentment de si es treballava a temps parcial o a temps complet (66,54 € mensuals), integrant-se al salari base, ha provocat que, als nivells I i II,  l'increment salarial fos inferior que l'aplicació de l'SMI més el mencionat plus.

En concret l'acord signat suposa 528,13 € anuals menys respecte a l'equiparació salarial mantenint el plus i queda lluny de la proposta d'increment que CCOO ha defensat per aquests nivells en les negociacions.

Lamentablement, les noves incorporacions ja no percebran aquest plus, tampoc les persones treballadores a temps complet, i únicament mantindran, a títol individual i en una petita quantia, les persones amb contracte a temps parcial que estaven ja treballant amb anterioritat a l'1 de gener de 2023 i amb una jornada igual o superior a 18 hores a la setmana.

Des de CCOO lamentem que hem perdut una gran oportunitat per a poder dignificar els salaris en el sector del comerç aprofitant l'impuls que ha suposat la pujada del Salari Mínim Interprofessional l'any 2023.

Continuarem informant!


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es