Archivado en Comunicats, Ocupacio
L'AUDIÈNCIA NACIONAL DÓNA LA RAÓ A CCOO
Caixa Sabadell - Comunicat
HAN DE COMPUTAR-SE, A L'EFECTE DE PROMOCIÓ, TOTS ELS PERÍODES AMB CONTRACTE TEMPORAL
L'Audiència Nacional, amb data 5 de Febrer de 2007, ha estimat la demanda de conflicte col·lectiu presentada per COMFIA-CCOO contra Caixa Laietana dictant sentència amb la següent decisió:
En la demanda formulada por
Encara que aquesta sentència pot ser recorreguda, s'enquadra en la doctrina que de manera reiterada i extensiva ve dictant el Tribunal Suprem sobre la impossibilitat d'establir diferències entre treballadors segons el seu tipus de contracte. Recentment, a més, i sobre casos molt similars l'alt tribunal s'ha pronunciant repetidament de forma favorable per al personal de Correus.
Des de COMFIA-CCOO ens felicitem per haver contribuït a la promoció d'aquesta doctrina del Tribunal Suprem en obtenir sentències favorables diverses vegades des dels anys noranta enfront de la Caixa, Caixa Catalunya, General de Granada, Bancaixa i, també, C. Laietana; i al Tribunal Constitucional, enfront de Caixa Insular de Canàries en l'any 2004.
La novetat més important d'aquesta decisió judicial per al nostre sector és que, per al reconeixement del temps de permanència a l'efecte d'ascensos per experiència (o antiguitat), computen tots els períodes en els quals s'ha estat contractat amb independència del temps transcorregut entre contracte i contracte.
El valor d'aquesta sentència transcendeix Caixa Laietana, doncs es dicta en funció del Conveni Col·lectiu de Caixes d'Estalvis actual i és, per tant, directament aplicable a les caixes en ell enquadrades. Les direccions de les Caixes no haurien de posar més impediments a aquests plantejaments; és de justícia, i així ho plantejarem en el Conveni la negociació del qual iniciarem properament.
Febrer 2007
Modelo de carta de Baja Voluntaria en la empresa
Calendario Laboral 2023. Publicado en el BOE
El Tribunal Supremo nos da la razón en Contact Center
Convenio Hostelería Baleares 2018-2022 (Publicado en el BOIB)
El Tribunal Supremo afirma que los permisos retribuidos se conceden para su disfrute en días laborables
Trabajo nocturno y fines de semana