Archivado en Comunicats, Ocupacio

Caixa Sabadell - Comunicat

L'AUDI脠NCIA NACIONAL D脫NA LA RA脫 A CCOO


HAN DE COMPUTAR-SE, A L'EFECTE DE PROMOCI脫, TOTS ELS PER脥ODES AMB CONTRACTE TEMPORAL


pdf
print
pmail

L'Audi猫ncia Nacional, amb data 5 de Febrer de 2007, ha estimat la demanda de conflicte col路lectiu presentada per COMFIA-CCOO contra Caixa Laietana dictant sent猫ncia amb la seg眉ent decisi贸:

聯En la demanda formulada por la FEDERACI脫N DE SERVICIOS FINANCIEROS Y ADMINISTRATIVOS DE COMISIONES OBRERAS (COMFIA) frente a CAJA DE AHORROS LAYETANA sobre Conflicto Colectivo, debemos declarar y declaramos el derecho de los trabajadores de la Caja de Ahorros Layetana encuadrados en los niveles retributivos  en los que el convenio colectivo de Cajas de Ahorro ha previsto la promoci贸n por experiencia, a que les sean computados a efectos de dicha promoci贸n todos los per铆odos en los que han estado contratados mediante contrato de trabajo temporal, con independencia del lapso de tiempo que haya existido entre contrato y contrato, condenando a la demandada a estar y pasar por tal declaraci贸n聰.

Encara que aquesta sent猫ncia pot ser recorreguda, s'enquadra en la doctrina que de manera reiterada i extensiva ve dictant el Tribunal Suprem sobre la impossibilitat d'establir difer猫ncies entre treballadors segons el seu tipus de contracte. Recentment, a m茅s, i sobre casos molt similars l'alt tribunal s'ha pronunciant repetidament de forma favorable per al personal de Correus.

Des de COMFIA-CCOO ens felicitem per haver contribu茂t a la promoci贸 d'aquesta doctrina del Tribunal Suprem en obtenir sent猫ncies favorables diverses vegades des dels anys noranta enfront de 聯la Caixa聰, Caixa Catalunya, General de Granada, Bancaixa i, tamb茅, C. Laietana; i al Tribunal Constitucional, enfront de Caixa Insular de Can脿ries en l'any 2004.

La novetat m茅s important d'aquesta decisi贸 judicial per al nostre sector 茅s que, per al reconeixement del temps de perman猫ncia a l'efecte d'ascensos per experi猫ncia (o antiguitat), computen tots els per铆odes en els quals s'ha estat contractat amb independ猫ncia del temps transcorregut entre contracte i contracte.

El valor d'aquesta sent猫ncia transcendeix Caixa Laietana, doncs es dicta en funci贸 del Conveni Col路lectiu de Caixes d'Estalvis actual i 茅s, per tant, directament aplicable a les caixes en ell enquadrades. Les direccions de les Caixes no haurien de posar m茅s impediments a aquests plantejaments; 茅s de just铆cia, i aix铆 ho plantejarem en el Conveni la negociaci贸 del qual iniciarem properament.

Febrer 2007