Archivado en Comunicats, socio economic

C貌mput de l'antiguitat


Des de fa temps, CCOO estem treballant perqu猫 la Direcci贸 computi correctament les antiguitats.


pdf
print
pmail
Des de fa temps, CC.OO. estem treballant perqu猫 la Direcci贸 computi correctament les antiguitats a tots els empleats i empleades de la Caixa.

En un primer moment es va aconseguir que es regularitz茅s la concatenaci贸 dels contractes temporals amb intervals inferiors als 20 dies h脿bils.

Posteriorment, en tenir coneixement de jurisprud猫ncia que determinava que s'havia de tenir en compte tot el temps treballat independentment del temps entre contractes, ens v脿rem adre莽ar a la Caixa per tal que apliqu茅s aquesta nova filosofia.

Aquest cop la Direcci贸 es va tancar en banda i no hi va haver manera d'arribar a cap acord.

Des de Comissions es va presentar un Conflicte Col路lectiu que es veur脿 el proper dia 31 de gener a l'Audi猫ncia Nacional, a Madrid.

Esperem que, com en altres ocasions, els tribunals ens acabin donant la ra贸 i la Direcci贸 de la Caixa faci una aplicaci贸 m茅s ajustada a la jurisprud猫ncia que s'est脿 produint darrerament.

Aquest 茅s un tema obert, i us recomanar铆em que tothom que hagi tingut contractes temporals procuri tenir-los  localitzats o b茅 procurar-se un certificat de la vida laboral.

Finalment, en el curs del seguiment que es fa de la q眉esti贸, es varen tornar a detectar unes incid猫ncies que en el seu moment no va ser possible solucionar. Es tractava dels contractes a temps parcial (dissabtes i/o algunes tardes) que hi va haver a finals dels 80 principis dels 90.

Comissions Obreres v脿rem facilitar al Cap de Recursos una sent猫ncia del Tribunal Superior de Catalunya que donava peu a resoldre el problema.

Ahir ens va fer saber que, en aplicaci贸 de la jurisprud猫ncia actual, computaran tot el per铆ode dels contractes a temps parcial i no nom茅s el percentatge de temps treballat.

La mesura afectar脿 un col路lectiu d'unes 20 persones, a les quals  representar脿 un increment de l'antiguitat amb la repercussi贸 que aix貌 pugui tenir per a canvis de nivell o de triennis.

Ens congratulem que, aquesta vegada, la incid猫ncia hagi pogut resoldre's parlant a la pr貌pia Instituci贸, sense necessitat d'haver de rec贸rrer als tribunals.
 
Matar贸, 12 de gener del 2007