Archivado en Comunicats, Ocupacio

Reunió integració Unnim - BBVA Estatal

BBVA vol acomiadar a 1.218 treballadors i treballadores

BBVA ha anunciat avui en reunió amb els sindicats la seva proposta de reestructuració d’UNNIM, entitat adquirida el 27 de juliol al FROB després de l'autorització de la Comissió Europea. 


Este artículo se publicó originalmente en BBVA (Sección Sindical BBVA) ,


pdf print pmail

La proposta suposa prescindir de 1.218 treballadors, que són el 40% de la plantilla d’UNNIM, i el tancament de 332 oficines, fonamentalment mitjançant acomiadaments, excepte fins a 210 prejubilacions per a majors de 53 anys i amb un 55% del salari, o amb dimissions voluntàries incentivades per a persones entre 50 i 52 anys, amb un màxim de 180 persones, de manera que el nombre real d'acomiadaments superaria las 1.000 persones (veure detall de fórmules).

Al final, com la xifra de 1.218 baixes és l'objectiu, les mesures voluntàries deixen de ser-ho perquè l'alternativa sempre serà l'acomiadament, amb les possibilitats legals de la recent reforma laboral. No hi ha llista d'Oficines a tancar, encara que sembla que seran 60 de l'actual xarxa de BBVA i la resta de la xarxa actual d'Unnim. A SSCC almenys el 80% de la plantilla.

COMFIA-CCOO (que té el 60% de la representació sindical a UNNIM i el 43% a BBVA), i la resta de la Representació dels treballadors, hem rebutjat de manera ferma la proposta en tots els seus termes.

Alternativament, COMFIA-CCOO hem plantejat que la reestructuració s'ha de fer en el marc de la prevista integració de xarxes d’UNNIM i BBVA, i per tant per al conjunt de la plantilla de BBVA i UNNIM, que a Catalunya, on es concentra el major nombre d'Oficines, és de 6.200 treballadors, dels quals més de 1.200, sobretot a BBVA, tenen més de 55 anys d'edat. Hi ha opcions i fórmules mixtes, realment voluntàries, que recollim en el nostre document publicat al juliol Aportem solucions.

Els sindicats hem coincidit que la reestructuració s'ha de fer de manera pactada i per mitjans no traumàtics, com prejubilacions, baixes incentivades, excedències o trasllats compensats. Coincideix aquesta posició amb la que van manifestar en el seu moment tant el Director de BBVA a Catalunya i també conseller delegat d'UNNIM, com el president de BBVA en la passada Junta General.

L'adquisició d’UNNIM s'ha fet amb el cost d'1 € i una aportació de fons públics, pel FROB i el FGD, de fins a 3.817 milions €. Amb ella, BBVA duplica la seva quota de mercat a Catalunya, pel que hem ressaltat que són necessàries les persones perquè es mantingui el compromís amb el territori.

Per mostrar el rebuig a la posició actual de l'empresa, al llarg del matí hi ha hagut concentracions de delegats de COMFIA-CCOO a les portes de les direccions territorials de BBVA, a Barcelona, Madrid, Bilbao, Sevilla, València, la Corunya i Las Palmas, on han lliurat escrits en suport per a una sortida negociada i no traumàtica (veure fotos). Demà dia 5 continuaran les mobilitzacions, amb concentracions a les seus de Sabadell i Terrassa.

La propera reunió, tot i la pressa de l'empresa que vol resoldre ràpid per "aclarir incerteses", serà el dia 13. Els sindicats CCOO, SEC i UGT hem coincidit en la conveniència d'una posició i acció unitària, que pràcticament s'ha donat en el manifestat per tots en aquesta reunió, hem programat una reunió per al 12.

Els treballadors, d'Unnim i de BBVA, compartim la indignació amb aquest plantejament. BBVA no només no és la solució d’UNNIM com ens van dir, sinó que es converteix en el seu principal problema. En principi per al 40% dels treballadors d’UNNIM, seguidament per als que en BBVA veuen com s’esfumen les seves possibilitats de prejubilació, i finalment per a tota la plantilla, pel que suposa de precedent i nova forma d'actuar de la Direcció de BBVA.

COMFIA-CCOO treballarem per la major acció sindical unitària, per la contínua i clara informació als treballadors, per articular les mobilitzacions necessàries, de Delegats, de tota la plantilla, d'institucions i d’opinió.

Seguim treballant, seguirem informant. 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es