Arxivat a Comunicats, Salari, socio economic

REMUNERACIONS CONSELLERS I ALTA DIRECCIÓ DEL SECTOR FINANCER

LIMITACIÓ REMUNERACIONS ENTITATS AMB AJUDES

Després dels importants avanços, en que hem col·laborat a impulsar, en matèria de transparència i limitació de remuneracions de les cúpules, especialment en entitats amb ajudes públiques.

COMFIA-CCOO valorem els avanços, encara que seguim exigint sostenibilitat, transparencia, proporcionalitat i control de les remuneracions dels executius.


pdf print pmail

El passat divendres el Govern va presentar el Decret sobre sanejament del sector financer en el què, entre altres mesures que valorarem en següents informatius, s’inclou una mesura de limitació de remuneracions de les entitats amb ajudes, quelcom reiteradament sol·licitat per COMFIA-CCOO.

En concret, les modificacions en les retribucions de consellers i directius de les entitats de crèdit que han rebut ajudes publiques (veure referència en  http://tinyurl.com/moncloa-20120203):

Entitats participades majoritariament pel FROB: No hi ha remuneració variable. Consellers: màxim 50.000 €. Alts directius: màxim 300.000 €.

Entitats finançades pel FROB: Només hi ha remuneració variable si es justifica en un període de 3 anys. Consellers: màxim 100.000 €. Alts directius: màxim 600.000 €.

Des de COMFIA-CCOO valorem positivament tant aquestes limitacions com que es forcés a aquestes entitats a publicar informació detallada sobre les remuneracions el passat 31/12, des del moment en que ambdues mesures coincideixen amb plantejaments expressos de la campanya que vam iniciar el passat mes d’octubre amb la presentació d’un informe complet sobre remuneracions en el sector, i amb la nostra exigència formal de transparència, sostenibilitat i proporcionalitat de les retribucions de consellers i directius, amb limitacions expresses en el cas d’aquelles entitats que hagin rebut ajudes.

No obstant això, continuem considerant que cal seguir fent passos en aquesta política, establint criteris de màxima transparència i proporcionalitat per a totes les entitats, encara que no hagin rebut ajudes, des del moment en què les remuneracions desproporcionades van en perjudici de la sostenibilitat de les entitats i de l’interès objectiu i compartit dels seus principals grups d’interès: accionistes minoritaris, clients i plantilles.

Dita exigència és encara més legítima en temps de reestructuració, en què caldrà rigor i responsabilitat, però sense admetre dobles llenguatges indecents: caldran esforços, i els 265.000 professionals del sector estem disposats a afrontar-los, però sempre que siguin equilibrats, compartits, negociats i no traumàtics per a l’ocupació.

Impacte cronològic de la campanya de COMFIA-CCOO

Impacte de la campanya llançada per COMFIA-CCOO sobre les remuneracions de la cúpula del sector financer.

24/10/11    COMFIA-CCOO presenta en roda de premsa el dossier sobre remuneracions de les cúpules del sector financer, exigint:
-    Màxima transparència, incloent informació individualitzada.
-    Sostenibilitat i proporcionalitat de les quanties.
-    Limitació expressa de les mateixes en entitats amb ajudes.

Dossier complet: www.comfia.net/html/22208.html
Vídeos roda premsa: www.comfia.net/html/22227.html
Repercussió premsa escrita: http://tinyurl.com/prensa-26-10-11

25/10/11    La CNMV publica dos projectes de circulars que apunten cap a una major transparència (www.comfia.info/noticias/65698.html)

11/11/11    Escrit de COMFIA al Ministeri de Economia, Banc d’Espanya i CNMV, insistint formalment en les nostres  propostes de la roda de premsa: www.comfia.info/noticias/66952.html

26/10/11 al 18/11/11    Rodes de premsa en diferents CCAA, presentar el dossier,  denunciant actuacions concretes en determinades entitats  i reiterant les nostres exigències de transparència i limitació.
 
Enviament de 5 informatius especials sobre remuneracions:
Núm 1. Presentació dossier: https://www.ccoo-servicios.es/html/22244.html
Núm 2. El doble llenguatge: www.comfia.net/html/22292.html
Núm 3. Remun. desproporcionades: www.comfia.net/html/22326.html
Núm 4. Préstecs i blindatges: www.comfia.net/html/22390.html
Núm 5. Propostes COMFIA: www.comfia.net/html/22450.html

Descarregueu-vos el Comunicat núm.5 en pdf
Descarregueu-vos el Comunicat núm.4 en pdf
Descarregueu-vos el Comunicat núm.3 en pdf
Descarregueu-vos el Comunicat núm.2 en pdf
Descarregueu-vos el Comunicat núm.1 en pdf

27/12/11    COMFIA insisteix en les seves exigències de transparència i control (www.comfia.info/noticias/66952.html) i reclama topalls de sous en caixes amb ajudes públiques
(www.comfia.info/noticias/66963.html).


31/12/11    Els 7 grups amb ajudes públiques es veuen obligats a publicar el detall individualitzat de remuneracions de consellers i directius.

25/01/12  
  COMFIA celebra una convenció del sector financer i compareix en roda de premsa per exposar les seves conclusions, exigint un full de ruta per a la reestructuració del sector que prioritzi l’ocupació i inclogui mecanismes de control de remuneracions de les cúpules:

Vídeos roda premsa: https://www.ccoo-servicios.info/noticias/67529.html
Full de ruta COMFIA: https://www.ccoo-servicios.info/noticias/67685.html

03/02/12    El Govern aprova el RDL de sanejament del sistema financer, establint límits a les remuneracions d’executius d’entitats amb ajudes públiques: http://tinyurl.com/moncloa-20120203


COMFIA-CCOO


Informa't

Sindicat, és Comissions Obreres en el sector del comerç, financer, administratiu, de les TIC, Hostaleria, Telemàrqueting, Oficines, Turisme ...Llegir més


Segeuix-nos en Telegram

On estem


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es