Archivado en Comunicats, Ocupacio

Pla de Viabilitat de la ECA, S.A.U.

L'EMPRESA PRETÉN EXTINGIR 144 CONTRACTES I FER SUBSTANCIALS REBAIXES SALARIALS

Des de COMFIA-CCOO entenem que el procés de reestructuració s'ha de fer de manera negociada en tot moment, que s'han d'adoptar mesures d'estalvi de costos que tinguin com conseqüència un menor impacte en els treballadors, i amb un fort compromís del grup en la viabilitat futura d'ECA dins Bureau Veritas.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , Ingenierias (Ingenierías) ,


pdf print pmail

Després de dues reunions realitzades l'1 de febrer i aquest passat dilluns Dia 4, l'Empresa ha presentat finalment un important Pla de Viabilitat, basat en la situació econòmica difícil, i en el què plantegen un ERO d'acomiadaments col·lectius i una rebaixa salarial per aquell personal que es quedi en la Companyia.

La situació que al·lega la Direcció de ECA, tal com va explicar José Luis Manglano, CEO del Grup Bureau Veritas a Espanya, als representants de tots els centres de treball, indica que "l'empresa està en perill". Segons va explicar el dilluns Lluís Soler, director de RRHH, a una explicació extensa de la situació realitzada, hi ha un descens sever dels ingressos des del 2009, amb una baixada en la facturació de més del 23%, i un fort increment d'aquesta tendència en l'últim any (un 14% menys només el 2012). La situació productiva no es més optimista, hi ha un fort descens a la demanda de l'activitat inspectora, només en el 2012 la caiguda es de més del 19% respecte a l'any anterior, i una caiguda dels preus d'entre el 5 al 21%. La liberalització del sector de 2 a 8 operadors és al·legada com una de les principals causes d'aquesta situació.

La companyia arriva a la conclusió que aquesta situació global fa que la plantilla està en aquests moments en un situació de sobredimensionament que obliga a extinguir 144 contractacions, el 15% del global de la plantilla a Espanya. A més es preten aplicar una modificació salarial que va a afectar a totes les persones que segueixin a la companyia, i que abarca una rebaixa del 5% de la massa salarial bruta en els nivells inferiors salarials, fins un 12% en els més alts.

Aquesta es la proposta inicial. En tot moment, la direcció de la companyia transmet el seu desig de negociar amb els treballadors, a través de la comissió negociadora ja elegida a l'empara del que estableix la legislació. D'entrada, podem destacar que no hi ha una proposta indemnitzatòria concreta.

Des de COMFIA-CCOO entenem que el procés de reestructuració s'ha de fer de manera negociada en tot moment, que s'han d'adoptar mesures d'estalvi de costos que tinguin com conseqüència un menor impacte en els treballadors, i amb un fort compromís del grup en la viabilitat futura d'ECA dins Bureau Veritas.

COMFIA-CCOO, com no podia ser d'un altra manera, anem a liderar la representació dels treballadors en aquest procès si es donen les condicions plantejades en el paràgraf anterior. Finalment, creiem que la organització sindical és la única manera possible d'influir en aquest i futurs moviments, i que aquest és un bon moment perque els centres de treball d'ECA que no tenen representació legal dels treballadors donin el pas que ja han donat els companys de Cádiz, Paterna, Múrcia, Tarragona, Madrid i Barcelona.

Seguirem Informant.

Afília't a CCOO

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es