Archivado en Comunicats, Salari, beneficis socials

INDIGNATS! DAVANT LA RESPOSTA DE L’AEB

Cinquè comunicat: Negociació XXII Conveni Col.lectiu Banca

10-06-11 Per aquestes provocacions dels bancs, no deixarem de ser responsables en la nostra actuació, però el nostre compromís amb els treballadors ens exigeix una resposta sindical contundent. Coneixen les nostres propostes, si no hi ha canvis significatius en el seu plantejament, en la pròxima reunió del 22 de juny, ens veurem obligats a iniciar mobilitzacions al sector.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

(PDF:Cat)

INDIGNATS! DAVANT LA RESPOSTA DE L’AEB

A la reunió del dia 8 de juny, per fi, després de més de dos mesos de reunions, AEB, com a resposta a les propostes sindicals, ens ha presentat una plataforma molt completa sobre les pretensions dels bancs per al Conveni Col·lectiu. Ha estat, a tall de resum, en els termes següents:

  • Quatre anys de vigència.
  • Increment 0 euros els dos primers anys i moderat els dos següents, sense cap referència a l’IPC en cap cas.
  • Simplificar i reduir els nivells d’administratius, incloure una categoria d’inici en condicions ajustades a les necessitats actuals de competitivitat.
  • Eliminar els ascensos per antiguitat, per no considerar-la un valor a tenir en compte.
  • Suprimir l’antiguitat (triennis).
  • Congelar a 31-12-2010 les pagues de beneficis en funció de la situació professional de cada empleat.
  • Suprimir el quart de paga de productivitat del mes d’agost.
  • Suprimir la bossa de vacances.
  • Ampliar el radi de mobilitat geogràfica fins a 50 km, amb la possibilitat d’ajudes temporals a partir de 25 km.
  • No considerar comissions de servei, si no exigeixen canvi de residència.
  • No incrementar aportacions al Fons de Pensions, com seria necessari per a la jubilació als 63 anys que contemplarà la nova llei.
  • Endurir les sancions en matèria disciplinària (faltes de puntualitat i queixes dels clients).

 

 

Ja hauríem d’estar-hi acostumats, però una vegada més, AEB ens sorprèn amb la seva falta absoluta de responsabilitat i presentant propostes que bloquegen qualsevol possibilitat d’arribar a un acord en la negociació d’aquest Conveni. Estem convençuts que han estudiat les nostres propostes per perfilar una agressió als drets dels treballadors i treballadores de banca.


Realment creuen que els sindicats podem acceptar una cosa així? Que podem acceptar increments de 0% en unes empreses que, encara que una mica menys que abans, continuen donant molt bons resultats? Que estarem d’acord que el nostre increment salarial el dediquin a remunerar de forma obscena els seus alts executius i consellers? Els sindicats sempre hem actuat amb un gran sentit de la responsabilitat, i hem estat conscients de la situació real que viu el nostre país i, per tant, les empreses. Però, estem veient que, malgrat tot, els empresaris aprofiten aquesta crisi per guanyar terreny als treballadores i treballadores, congelen els nostres ingressos i empitjoren les nostres condicions de treball.


Per aquestes provocacions dels bancs, no deixarem de ser responsables en la nostra actuació, però el nostre compromís amb els treballadors ens exigeix una resposta sindical contundent. Coneixen les nostres propostes, si no hi ha canvis significatius en el seu plantejament, en la pròxima reunió del 22 de juny, ens veurem obligats a iniciar mobilitzacions al sector per aconseguir un acord digne que no faci retrocedir els drets aconseguits en la negociació col·lectiva que, com ho ha estat fins ara, volem que continuï sent un element que equilibri la relació entre empreses i treballadors.


8 de juny de 2011

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es