Archivado en Comunicats, beneficis socials

Reunió 07-01-10 sobre el tancament dels dissabtes a Banc Sabadell

CCOO seguim apostant per tancar tots els dissabtes el més aviat possible

07-01-10 En la reunió d’ahir no es va poder arribar a un acord sobre els dissabtes.La raó principal va ser que l’empresa vol introduir un element que fins ara no havia plantejat.L’empresa va proposar la inclusió d’una clàusula de flexibilitat sobre la jornada anual dels tècnics de la plantilla.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

REUNIÓ DEL 7-1-10 SOBRE EL TANCAMENT DELS DISSABTES

En la reunió d’ahir no es va poder arribar a un acord sobre els dissabtes. La raó principal va ser que l’empresa vol introduir un element que fins ara no havia plantejat. L’empresa va proposar la inclusió d’una clàusula de flexibilitat sobre la jornada anual dels tècnics de la plantilla. Com sabeu, una clàusula d’aquest tipus ha estat acceptada en tots els acords d’altres bancs per al tancament de dissabtes.

Després de la nostra proposta sobre aquesta manera de negociar, l’empresa va fer la proposta següent:

a/ Una fórmula de flexibilitat (a pactar) amb una bossa de 15 hores pels administratius i sense bossa pels tècnics (a canvi de la flexibilitat)

b/ Una bossa de 25 hores per a tota la plantilla i la flexibilitat es limitaria a aquesta quantitat d’hores, però la plantilla que ara té jornada partida tindria també una bossa de 25 hores (que fins ara no s’havia contemplat)

En la resta d’aspectes, pràcticament hi ha acord.

Jornada de 8h a 15h durant 6 mesos. La resta de l’any, els dijous es treballaria fins les 19 hores (les oficines no tancarien, tot i que encara no s’ha establert l’horari concret que s’obriria al públic).

Afectaria al grup d’empreses que BS tingui el 100%, en l’àmbit estatal i que s’apliqui el conveni de banca.

Vals de menjar en forma de tiquets per a tota la plantilla.

Una fórmula de conciliació en la que es pugui concentrar la reducció horària fins a 3 hores durant els dijous, fins a familiars de primer grau de consanguinitat i afinitat; altra possibilitat de (aplicant el nostre pacte de conciliació que obliga a una reducció diària d’una hora )

 

concentrar 3 hores de reducció horària en la tarda dels dijous i 2 hores més en altres 2 dies per a familiars de fins a 2n grau de consanguinitat i afinitat; i, finalment, també establim la possibilitat de que es faciliti en el possible la conciliació en general, per acord entre la direcció de la unitat i el treballador.

La reducció de jornada oscil·la entre 40 i 50 hores, depenent de la fórmula.

Està pendent que el banc es pronunciï sobre si Solbank mantindria la seva jornada actual o canviaria a la nova jornada.

Degut a que l’empresa ha introduït l’element de la flexibilitat i no poder donar una resposta, s’ha convocat una nova reunió per al dimarts dia 12.

 

EN CONCLUSIÓ

 

A/ Fem responsable a l’empresa d’aquest retard en la negociació, en introduir a darrera hora un nou element en la negociació.

B/ Com la resta de bancs han signat acords que introduïen el tema de la flexibilitat, sembla difícil poder quedar al marge i, en tot cas, caldria redactar-lo amb les màximes limitacions possibles.

C/ Seguirem insistint perquè no hi hagi bossa d’hores o limitar-la al mínim.

D/ Seguim apostant per tancar tots els dissabtes el més aviat possible.

Gener 2010

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es