Mediació Assegurances Privades      Comunicat 4              11/04/2023

Conveni de Mediació d´Assegurances Privades Negociació Capítols IX, X I XI


El dia d'avui s'ha reunit la Comissió Negociadora del Conveni de Mediació d'Assegurances Privades per tractar els articles relatius als capítols IX Mobilitat Geogràfica, X Suspensió i Extinció del contracte de treball i XI Protecció i Salut Laboral.

- - - - - - 

Convenio de Mediación de Seguros Privados Negociación Capítulos IX, X y XI

En el día de hoy se ha reunido la Comisión Negociadora del Convenio de Mediación de Seguros Privados para tratar los artículos relativos a los Capítulos IX Movilidad Geográfica, X Suspensión y Extinción del contrato de trabajo y XI Protección y Salud Laboral.


Des de CCOO hem exposat a la Patronal en aquestes matèries, el següent:

Capítol IX – Mobilitat Geogràfica

Hem comentat que no volem realitzar cap modificació al redactat sobre aquest capítol, només realitzar les modificacions que afecten els articles compresos entre el 45 al 57 respecte a tot el que té a veure amb el llenguatge de gènere, havent de modificar-se per un terme neutre , substituint la paraula treballador per “persona treballadora”, i respecte a les sigles que apareixen com a ET canviar-les per “Estatut dels Treballadors”.

Hem demanat eliminar a l'art. 47.1 les referències concretes als apartats 4 i 5 de l'art. 40 de l'Estatut dels Treballadors, relatives a víctimes de violència de gènere i persones amb discapacitat, per deixar-lo de forma genèrica en tots els apartats com a article 40, que és on es regula en general la Mobilitat Geogràfica.

La Patronal per la seva banda, ens ha demanat fer una ampliació de la mobilitat geogràfica, passant de 25 km. a 50 km, a la qual cosa hem respost que NO estem per la tasca de modificar al conveni.

Capítol X– Suspensió i Extinció del contracte de treball

Hem proposat a l'art.49 canviar “Maternitat, Paternitat, Adopció i Acolliment” per “Naixement, Adopció i Acolliment”, fent referència a l'art. 45 de l'Estatut dels Treballadors, per poder incloure a l'apartat d) la nova redacció que ha introduït la disposició final 13 de la Llei Orgànica 1/2023, de 28 de febrer, que entrarà en vigor el proper 1 de juny de 2023, on s'ha suprimit el requisit: “sempre que la durada no sigui inferior a un any”.

Que a l'art. 50 apartat 2b)1, se substitueixi "supòsits d'acolliment tant permanent com preadoptiu, encara que aquests siguin provisionals" per "supòsits de guarda amb fins d'adopció o acolliment permanent".

Millorar l'excedència de l'apartat 2b)2, podent incrementar el període d'excedència de 2 a 3 anys per igualar aquest període amb l'apartat 2b)1.

Des de la part Patronal, han demanat reduir el termini de preavís en els cessaments voluntaris, passant de 15 a 10 dies, així com poder descomptar de tots els conceptes salarials la manca de preavís.

També proposen ampliar a dos anys el requisit d'antiguitat per poder sol·licitar una excedència voluntària.

Capítol XI – Protecció i Salut laboral

Hem proposat a la patronal incorporar a l'art.55, relatiu a la prevenció específica, l'obligació periòdica de l'avaluació dels riscos psicosocials.

Les properes reunions han quedat fixades per als dies 24 d'abril i 8 de maig.

Seguirem informant.

 

Mediación Seguros Privados      Comunicado 4                    11/04/2023

Convenio de Mediación de Seguros Privados Negociación Capítulos IX, X y XI

En el día de hoy se ha reunido la Comisión Negociadora del Convenio de Mediación de Seguros Privados para tratar los artículos relativos a los Capítulos IX Movilidad Geográfica, X Suspensión y Extinción del contrato de trabajo y XI Protección y Salud Laboral.

Desde CCOO hemos expuesto a la Patronal en estas materias, lo siguiente:

Capítulo IX – Movilidad Geográfica

Hemos comentado que no queremos realizar ninguna modificación en el redactado sobre este capítulo, solo realizar las modificaciones que afectan a los artículos comprendidos entre el 45 al 57 respecto a todo lo que tiene que ver con el lenguaje de género, debiendo modificarse por un término neutro, sustituyendo la palabra trabajador por “persona trabajadora”, y respecto a las siglas que aparecen como ET cambiarlas por “Estatuto de los Trabajadores”.

Hemos pedido eliminar en el art. 47.1 las referencias concretas a los apartados 4 y 5 del art. 40 del Estatuto de los Trabajadores, relativas a víctimas de violencia de género y personas con discapacidad, para dejarlo de forma genérica en todos sus apartados como artículo 40, que es donde se regula en general la Movilidad Geográfica.

La Patronal por su parte, nos ha pedido realizar una ampliación de la movilidad geográfica, pasando de 25 km. a 50 km, a lo que hemos respondido que NO estamos por la labor de modificar en el convenio.

Capítulo X– Suspensión y Extinción del contrato de trabajo

Hemos propuesto en el art.49 cambiar “Maternidad, Paternidad, Adopción y Acogimiento” por “Nacimiento, Adopción y Acogimiento”, haciendo referencia al art. 45 del Estatuto de los Trabajadores, para poder incluir en el apartado d) la nueva redacción que ha introducido la disposición final 13 de la Ley Orgánica 1/2023, de 28 de febrero, que entrará en vigor el próximo 1 de junio de 2023, donde se ha suprimido el requisito: “siempre que su duración no sea inferior a un año”.

Que en el art. 50 apartado 2b)1, se sustituya “supuestos de acogimiento tanto permanente como preadoptivo, aunque estos sean provisionales” por supuestos de guarda con fines de adopción o acogimiento permanente”.

Mejorar la excedencia del apartado 2b)2, pudiendo incrementar el periodo de excedencia de 2 a 3 años, para igualar dicho periodo con el apartado 2b)1.

Desde la parte Patronal, han pedido reducir el plazo de preaviso en los ceses voluntarios, pasando de 15 a 10 días, así como poder descontar de todos los conceptos salariales la falta de preaviso.

También proponen ampliar a dos años el requisito de antigüedad para poder solicitar una excedencia voluntaria.

Capítulo XI – Protección y Salud laboral

Hemos propuesto a la patronal incorporar en el art.55, relativo a la prevención específica, la obligación periódica de la evaluación de los riesgos psicosociales.

Las próximas reuniones han quedado fijadas para los días 24 de Abril y 8 de Mayo. Seguiremos informando.