Davant el #COVID19 LIDL no protegeix a les persones treballadores ni a la clientela

CCOO manté la convocatòria de vaga pel 4 de juny per l´actitud tancada de LIDL


La direcció de LIDL manté la seva falta de diàleg, negociació i incomplint amb l'acordat. El passat 29 de maig, empresa i sindicats majoritaris es van reunir al SIMA per iniciar un procediment de mediació. Però l'acord no va ser possible i CCOO manté la convocatòria de vaga per al proper dijous 4 de juny.


Un procediment de mediació i arbitratge és molt útil, sempre que les parts estiguin disposades a dialogar i a negociar. Però, el que CCOO i UGT es van trobar divendres passat a la Fundació SIMA va ser una empresa tancada al debat. La direcció de Lidl es va presentar divendres per complir un tràmit, negant sistemàticament els fets i sense cap voluntat d'arribar a acords.

Fets com que no hi ha protocols de prevenció per iniciar l'activitat de forma segura en seccions recentment obertes a públic com el tèxtil. Fets com que han incomplert l'acord signat a el principi de l'Estat d'Alarma, en el qual es comprometien a pagar les hores extres a el 150% reconeixent així el sobreesforç que està realitzant la plantilla.

Per CCOO l'actitud de Lidl és greu perquè posa les bases per a unes relacions laborals basades en la desconfiança i en el conflicte. L'empresa ha trencat el diàleg amb la representació legal de la plantilla, negant-se a abordar fins a les qüestions més bàsiques.

Però la insolència als sindicats majoritaris a Lidl ha anat molt més enllà. L'empresa sí que ha signat un acord amb el sindicat nacionalista ELA. Un acord que recull proposades sistemàticament ignorades per l'empresa i que només és d'aplicació al País Basc.

Des de l'òptica de CCOO, Lidl ja ha deixat clar el seu punt de vista, ara els el torn dels i les treballadors que el proper 4 de juny exerciran el seu dret a rèplica en forma de vaga.

CCOO Serveis Catalunya


>> Comunicat "LIDL no protegeix a les persones treballadores ni a la clientela"

ELS DELEGATS I DELEGADES QUE PARTICIPIN D'AQUESTES ACCIONS PRENDRAN LES MESURES DE SEGURETAT I DE DISTANCIAMENT ESTABLERTES

Concentracions LIDL demà dijous 4 de juny:

BARCELONA:  Magatzem: Moncada i Reixac - Can tapioles S/N polígono industrial La Granja  -de 6h a 18h  -  Botiga: Mercat de Sant Antoni - c/ Comte d'Urgell, 1 - de 10:30h a 13:00h

GIRONA: Avd.Josep Tarradellas, 9 - de 10 a 11 h

LLEIDA: c/ Cogul, 1 (al costat del cementiri) - de 10 a 11 h

>> VÍDEO.- Diari de Nit - Lleida TV - John Jairo Dimate - Delegat de LIDL CCOO Serveis Lleida

>> Segre - Notícia diari 05/06/2020

TARRAGONA: c/ Joan Amades N 10 (Les Gavarres) de 11h a 13h.