Conveni Hostaleria Catalunya

CCOO rebutgem la pèrdua de drets que proposa la patronal


El dimarts 18 de febrer de 2020 va tenir lloc la tercera reunió de negociació del conveni col•lectiu interprovincial del sector de la indústria d'hostaleria i turisme de Catalunya.

Mesa Conveni Hostaleria Catalunya

A l'inici de la reunió, la patronal va plantejar que la suspensió del Congrés Mundial de Telefonia (MWC) havia estat un dur cop per al sector i que les reformes legislatives en matèria laboral no ajudaven a la negociació del conveni.

Des de CCOO comentem que, si bé és cert que el Congrés genera ocupació (temporal) i riquesa a la ciutat, les xifres del sector són bones, i que la cancel·lació d'un congrés de 3 dies de durada no pot condicionar la negociació d'un conveni col·lectiu plurianual. D'altra banda, respecte a les modificacions legals es tracta de la derogació de l'article 52.d) de l'Estatut dels Treballadors que permetien els acomiadaments de les persones treballadores per acumulació de baixes mèdiques, aspecte que valorem molt positiu i que no va a posar en perill la viabilitat de les empreses com sembla que volen donar a entendre.

A continuació, la patronal no va donar resposta a les plataformes presentades pels sindicats. Es van limitar a fer alguns comentaris molt generals i es van comprometre a respondre amb detall en la propera reunió.

Per part de CCOO si que vam donar una primera resposta a la plataforma de la patronal oposant-nos a totes les propostes que suposen pèrdua de drets o puguin suposar una deterioració en les condicions de treball.

Des del nostre sindicat vam mostrar el nostre rebuig a:

  • Ampliar la mobilitat funcional.
  • Facilitar la contractació temporal (no causal).
  • Ampliar el període vacacional durant tot l'any.
  • Deixar de retribuir els festius que coincideixen amb la festa setmanal.
  • Limitar els dies de permís per canvi de domicili.
  • Creació de nous nivells retributius de naturalesa nocturna.
  • Eliminació de certs nivells retributius.

 

Seguirem informant!

Compromesos amb tu!