El Tribunal de Justícia de la Unió Europea li dóna la raó a CCOO


Després d'un recurs de la Federación de Servicios de CCOO perquè es declarés l'obligació de Deutsche Bank d'establir un registre de la jornada laboral diària, els estats membres de la UE han d'obligar als empresaris a implantar un sistema que permeti computar la jornada laboral diària. Entrada en vigor 12 maig de 2019. 


Després d'un recurs de la Federación de Servicios de CCOO perquè es declarés l'obligació de Deutsche Bank d'establir un registre de la jornada laboral diària, el TJUE ha sentenciat avui que els Estats membres tenen l'obligació d'implantar un sistema objectiu, fiable i accessible que permeti computar la jornada laboral diària realitzada per cada treballador i treballadora.

El Tribunal recorda que la persona treballadora ha de ser considerat la part feble de la relació laboral, de manera que és necessari impedir que l'empresari pugui imposar-li una restricció dels seus drets. Així mateix, observa que, sense un sistema que permeti computar la jornada laboral diària realitzada per cada treballador, no és possible determinar de manera objectiva i fiable el nombre d'hores de treball efectives ni la seva distribució en el temps, com tampoc el nombre d'hores extraordinàries, la qual cosa dificulta en extrem, quan no impossibilita en la pràctica, que els treballadors aconsegueixin fer respectar els seus drets.

Aquesta sentència deixa clar que el marc legal espanyol anterior (l'existent quan CCOO Servicios va interposar la demanda) no s'ajustava a la legislació europea. És a dir, ja no hi ha marxa enrere, governi qui governi.

A CCOO estem molt satisfets que el llarg periple judicial hagi culminat en una sentència que recolza a les i els treballadors i defensa inequívocament els seus drets, obligant als Estats a legislar per garantir-los.

Comunicat de Premsa de Tribunal de Justícia de la Unió Europea

https://www.ccoo-servicios.es/archivos/internacional/registro-jornada-TJE.pdf

CCOO Servicios