CONVENI TEXTIL BARCELONA

Si no hi ha un canvi per part de la patronal, no tindrem més remei que iniciar una campanya de mobilitzacions en el sector


El passat dia 21 juny 2016 va tenir lloc una reunió de la comissió negociadora del comerç del tèxtil de Barcelona.

En primer lloc, la patronal va donar resposta a l'última proposta conjunta presentada pels sindicats. Lamentablement, la patronal no està disposada a assumir cap de les principals reivindicacions que els sindicats fem en matèria de jornada, contractació, permisos retribuïts i retribucions.

L'oferta salarial que la patronal ens proposa per als propers 3 anys (2016-2018) és del 0,8% per al primer any i un 1% per al segon i tercer any de conveni. Però aquest increment salarial està condicionat al fet que els sindicats acceptem retallades en els drets i en les condicions de treball contemplats en el conveni, com són:

- La possibilitat de les empreses d'aplicar la distribució irregular de la jornada encara que no hi hagi acord amb la Representació Legal dels Treballadors (fins a un 10% de la jornada).

- Eliminar els mesos de juny, juliol, agost i setembre del període de vacances.

- Augmentar la flexibilitat, a favor de l'empresa, en els contractes a temps parcial, passant les hores complementàries del 50% al 60% i introduint un 30% més d'hores complementàries voluntàries.

La valoració global, després de veure que no s'assumeix cap reivindicació, i que a més, condicionen l'increment salarial a retallades dels drets, és que estem molt allunyats d'un possible acord, i que de no haver-hi un canvi per part de la patronal , no tindrem més remei que iniciar una campanya de mobilitzacions en el sector.

CCOO aposta per un conveni de recuperació de drets i del poder adquisitiu dels salaris després de diversos anys de contenció salarial i de dues reformes laborals que han afectat de manera molt negativa al conjunt de treballadors i treballadores del sector.

La propera reunió serà el proper dimarts 12 de juliol del 2016.

Seguirem informant!