CONVENI SUPERMERCATS CATALUNYA

Com no arribem a un acord en les negociacions del conveni autonòmic, necessitem que es prorroguin els convenis provincials durant un any (2016)


 La part social davant la dificultat d'arribar a un acord durant el proper mes i després d'any i mig de negociació, plantegem prorrogar els convenis provincials durant un any (2016) i seguir negociant el Conveni Autonòmic

El passat dilluns 20 juny 2016 va tenir lloc una reunió de la comissió paritària de supermercats de Catalunya. 

En aquesta reunió la patronal ha enumerat les qüestions que estan pendents d'acord. Sense haver presentat propostes concretes per escrit, ens preocupa tot el que s'ha plantejat verbalment, ja que es tracta d'una sèrie de peticions empresarials sobre les quals des de CCOO ja hem mostrat el nostre rebuig (salari inferior per a les noves contractacions, retallades dels complements en situació d'incapacitat temporal, increment de la jornada, congelació de l'antiguitat, distribució irregular de la jornada, etc.). 

La part social ha plantejat que, després d'any i mig de negociació, veiem difícil que es pugui arribar a un acord durant el proper mes. Per aquest motiu vam pensar que el més coherent és prorrogar els convenis provincials durant el període d'un any (2016) i seguir negociant el conveni autonòmic. 

D'altra banda també hem plantejat que hi ha compromisos adquirits en l'anterior conveni de supermercats que s'han de complir, com són l'objectiu salarial de 14.618,22 ? com a salari mínim de sector i el reconeixement professional del personal que ha reconegut el Grup 4 nivell 2 que li hauria de reconèixer el nivell 1. 

A aquestes dues qüestions, proposta de pròrroga dels diferents convenis provincials i compliment i desenvolupament dels compromisos derivats de l'últim conveni, ens han de contestar en la propera reunió que tindrà lloc el proper dia divendres 1 de juliol a les 15: 00h. 

Seguirem informant!