Archivado en Noticias, Negociacion Colectiva, Salud Laboral, Salario

Servicios de Prevención Ajenos

La pandèmia deteriora les condicions de treball dels professionals de la prevenció

Dos de cada tres professionals dels Serveis de Prevenció Aliens afirmen que la pandèmia ha empitjorat les seues condicions de treball, segons posa de manifest la IIa Enquesta de condicions i càrregues de treball elaborada per la Federació de Serveis de CCOO.


Este artículo se publicó originalmente en PAIS VALENCIANO (Servicios CCOO País Valencià) ,


pdf print pmail

Transcorreguts dos anys des que la Federació de Serveis de CCOO va realitzar la Ia Enquesta, poc o res ha canviat, i les condicions de treball dels qui tenen la funció de vetlar per mantindre una adequada seguretat i salut de les persones treballadores continuen deteriorant-se, així ho posen de manifest els resultats obtinguts en la IIa Enquesta sobre condicions i càrregues de treball.

Quan ens trobem a les portes del 28 d'Abril, Dia Internacional de la Seguretat i Salut en el Treball, s'evidencia l'escàs atractiu que el sector dels Serveis de Prevenció Aliens té per als i les professionals, on ja no és possible atraure a personal sanitari amb la deguda acreditació formativa i on cada vegada resulta més difícil trobar personal tècnic qualificat i amb experiència a causa de les elevades càrregues de treball, els moderats salaris, les jornades interminables i al fet que, eixir a visitar els centres de treball de clients, els costa diners de la seua butxaca a causa de l'elevat preu dels carburants.

A tot això se li uneix que el conveni col·lectiu del sector porta més de tres anys obert a causa de l'actitud mesquina de les empreses, que es neguen a pagar un salari just a les seues plantilles, mentre que els seus beneficis s'han disparat durant els anys de pandèmia.

Mentrestant, el nostre país va tancar l'any 2021 amb 705 defuncions en el treball i un increment del 17,9 % en el nombre d'accidents amb baixa respecte a l’any 2020, la qual cosa justifica la necessitat d'un canvi i major control sobre els sistemes preventius a Espanya, incloent els Serveis de Prevenció Aliens.

Des de CCOO realitzarem una sèrie de comunicats monogràfics i periòdics sobre els resultats obtinguts en aquesta IIa Enquesta de condicions i càrregues de treball, i remetrem un informe final a les autoritats laborals, a la direcció especial de la Inspecció de Treball i als grups polítics amb representació parlamentària, amb la idea de propiciar la imprescindible reforma legal que aquest sector necessita.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es