Archivado en Noticias, Negociacion Colectiva

Acord de conveni col·lectiu del sector hostaler de Castelló

Els sindicats CCOO i UGT de Castelló i la patronal turística de Castelló ASHOTUR han subscrit un acord sobre el Conveni col·lectiu d'hostaleria d'abast provincial, per als anys 2022, 2023 i 2024.


Este artículo se publicó originalmente en PAIS VALENCIANO (Servicios CCOO País Valencià) ,


pdf print pmail

Aquest acord suposa la culminació del treball mamprés en el marc del dret i l'obligació que tenen les parts signants de contribuir a la defensa i promoció dels interessos econòmics i socials que els són propis. La negociació ha transcorregut en el marc d'un diàleg social presidit per la bona fe negociadora de les parts.

En aquest acord es recull una pujada salarial per als pròxims tres anys, fins a aconseguir-ne un total d'un 11 %. Aquesta mesura permetrà que les persones treballadores recuperen una part del seu poder adquisitiu. Durant la negociació del document, s'ha procedit a actualitzar un text que s'havia quedat obsolet pel transcurs de més d'una dècada.

Javier Porcar, secretari general de la Federació de Serveis CCOO de Castelló, ha manifestat que “aquest acord finalitza un període de més d'una dècada en què el diàleg social no havia donat fruits i suposa una actualització del conveni, imprescindible per a encarar el futur”.

Els agents socials signants consideren que aquest conveni és un instrument imprescindible per a garantir la dignificació del sector turístic, i un element necessari per a contribuir a la recuperació del sector en el seu conjunt. En la signatura es va posar èmfasi que les persones treballadores i les empreses de Castelló mereixien un conveni actualitzat i no podien seguir despenjats de la resta de províncies i destinacions, la pràctica totalitat, que sí que compten amb aquesta eina de cohesió social.


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es