Archivado en Comunicados, LGTBI

Orgull 2019

Orgull 2019

CCOO PV amb les reivindicacions Orgull LGTBI 2019

CCOO PV, com a sindicat activista de la lluita pels drets de les persones LGTBI+, abraça les reivindicacions del col·lectiu i estarà present en les manifestacions i actes que es produiran a diferents localitats del País Valencià. Aquest dissabte 29, CCOO PV participarà en la manifestació de València amb el seu camió, per reinvindicar un “treball sense armaris”.

  • Aquest dissabte, dia 29, uneix-te al camió de CCOO PV en la manifestació de València. A les 19 h, des de la pl. Porta de la Mar.


Este artículo se publicó originalmente en PAIS VALENCIANO (Servicios CCOO País Valencià) ,


pdf print pmail

Orgull LGTBI+ 2019

A la matinada del 28 de juny de 1969 en el conegut pub novaiorqués Stonewall va tenir lloc la revolta contra la batuda policial que donà origen a la reivindicació del moviment LGTBI+, i d'allí es va traslladar, de manera quasi instantània i bessona, a altres països del món. Naixent, en aqueix moment, les bases històriques de les actuals mobilitzacions de l'Orgull. Avui l’any 2019, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), juntament amb altres organitzacions, associacions i col·lectius de les diferents ciutats d'Espanya, volen rememorar aqueix moment i especialment l'activisme d’aleshores.

CCOO, com a organització federada, vinculada i activista històrica de la lluita pels drets de les persones LGTBI+, abraçarà, com sempre, les reivindicacions d'enguany, i estarà present en les diferents manifestacions que es produiran a diferents ciutats i pobles del nostre país. Han passat 50 anys d'aquell succés i és el moment d'homenatjar l'activisme d’aleshores, els qui van lluitar en una societat hostil, homòfoba, racista i misògina, gràcies a aqueixes persones, avui tenim el nivells de llibertat i drets mai imaginats.

Encara queda molt per lluitar i, per això, CCOO reivindica en els seus diferents plànols d'intervenció (diàleg social, negociació col·lectiva i mobilització social):

. Garantir la igualtat d'oportunitats real, especialment en el món del treball.

. Treballar en l'erradicació de situacions de rebuig, de discriminació, de violència i d’assetjament per motius d'orientació sexual, expressió i identitat de gènere. En definitiva, cal acabar amb l’LGTBifòbia, amb major insistència al món laboral.

. Vetllar per la igualtat de condicions laborals de totes les persones treballadores.

. Lluitar pel reconeixement de drets des de la inclusió de la diversitat sexual, familiar i de gènere.

En definitiva, CCOO aposta per una llei estatal LGTBI+ que garantisca una esfera sociopolítica sense discriminació, sense desigualtat, sense assetjament i sense violència, on es conforme un escenari democràtic, plural i participatiu on totes les persones puguem ser, sentir i estimar lliurement.

Escola Sindical LGTBI de CCOO PV

En línia de treball per a erradicar les situacions de discriminació i d’assetjament en l'àmbit laboral per motius d'orientació sexual, expressió i identitat de gènere, CCOO PV organitza, des de fa dos anys, la II Escola Sindical LGTBI ‘Ana Meluska Cano’. Un espai de formació i debat, dirigit a la representació legal dels treballadors i de les treballadores, amb l’objectiu de conéixer els drets, el marc jurídic i els possibilitats de negociació col·lectiva que afecten les persones LGTBI.

CCOO PV participa aquest dissabte 29 en la manifestació de Valènciai participarà en la manifestació de l’Orgull LGTBI a Alacant, el pròxim 20 de juliol, a les 19.00 h, des de la plaça dels Estels.

Manifest Orgull LGTBI 2019

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es