Archivado en Campañas, Mujeres e Igualdad
Compromesos amb els objectius del millenni (objectiu núm.3)
COMFIA Catalunya dóna suport a dos projectes per promoure la igualtat entre els gèneres i lautonomia de la dona
El Grup de Pau i Solidaritat de COMFIA donem suport als següents projectes i alhora us animem a col·laborar fent-vos socis de la Fundació, o fent una aportació al seu compte núm.: 2100 3000 13 2201649495. Comunicat GPiS sobre el 3r Objectiu del Mil·lenni Comunicado GPiS sobre el 3r. Objetivo del Milenio
El Grup de Pau i Solidaritat de COMFIA donem suport als projectes de Recolzament a lescola de formació de la Organització Femenina Popular (OFP) de Colòmbia, i Recolzament al Programa dAssessorament i acompanyament a dones àrabs desocupades dIsrael, que expliquem seguidament. També us animem a col·laborar amb aquests projectes, fent-vos socis de la Fundació, o fent una aportació al seu compte núm.: 2100 3000 13 2201649495.
BREU DESCRIPCIÓ DELS DOS PROJECTES:
projecte 1.-
Recolzament a lescola de formació en lideratge de la Organización Femenina Popular (OFP, Barrancabermeja Colòmbia)
Amb aquest projecte es pretén enfortir el procés de formació de 30 dones de base de lOrganización Femenina Popular i de 20 nens i nenes.
Es pretén proporcionar-les els recursos necessaris per tal de que iniciïn un programa de formació sobre el lideratge de les dones, que desenvolupi alhora la reflexió i lacció dels seus drets i responsabilitats com a ciutadanes, mitjançant un cicle pedagògic ofert per la Escola de formació de lOFP.
A la vegada, es vol iniciar un procés de formació adreçat a nens (es) fills (es) de dones de l'OFP que a través l'art i la cultura enforteixi un recorregut identitari i els motivi a construir-se com a persones crítiques, autònomes i participatives en el context de l'escola i del barri.
projecte 2.-
Recolzament al Programa dAssessorament i acompanyament a dones àrabs desocupades dIsrael per trobar feina al sector de lAgricultura
El present projecte pretén donar suport al Centre d'Assessoria a treballadors i treballadores (WAC en anglès i Maan en àrab), a través de la facilitació d'eines que puguin afavorir les oportunitats per a les dones àrabs que treballen a Israel per a aconseguir una ocupació en el sector de l'Agricultura.
Arribant a aquest objectiu s'ajudarà, al mateix temps, a les dones i a les seves famílies a sortir de la franja de la pobresa. Aquesta tasca té moltes dificultats, ja que la societat patriarcal - per les seves pròpies raons - preferiria veure a les dones a casa. L'estructura de l'economia neo-liberal a Israel no anima que les dones àrabs treballin.
El projecte es basa en tres línies dactuació:
1. Fomentar la importància entre les dones del fet de poder aconseguir un treball per enfortir la seva posició davant la societat.
2. Sensibilitzar als empresaris perquè donin ocupació a les dones àrabs amb una bones condicions laborals i un salari digne.
3. Sensibilitzar i fer pressió al govern perquè rectifiqui la seva política d'importació d'obrers estrangers per a cobrir els llocs vacants.
Aquests eixos de treball es complementen amb accions formatives sobre les relacions de gènere i lideratge entre les dones, així com la realització de campanyes de sensibilització entre la població en general, per tal daconseguir lempoderament de les dones i canviar la seva situació de marginalització tant entre la societat com a dins de les seves pròpies famílies.
Duna altra banda, el Centre dAssessoria per als treballadors (WAC) forma part duna xarxa que inclou el HANITZOTZ HPH i Sindyanna de Galilea (HWS). Les tres organitzacions comparteixen una visió similar i treballen dintre dun grup amb objectius comuns, cadascuna contribuint-hi des del seu camp. Amb aquestes organitzacions es duen a terme programes deducació que donen força a les dones, nens i joves de la classe treballadora de la comunitat àrab de cara a que puguin avançar les seves posicions en la societat.
Com eina de difusió i visibilitat el WAC participa en lelaboració i edició duna revista Challenge que tracta el conflicte Israelo-palestí en un context global. Es publica a Tel Aviv Jaffa per àrabs i jueus i es caracteritza per lanàlisi política, reportatges dinvestigació, entrevistes, reportatges de testimonis, estudis de gènere, art, i tota la informació dinterès per poder veure la situació amb una altra perspectiva .
Us animem a col·laborar amb aquests projectes, fent-vos socis de la Fundació, o fent una aportació al seu compte núm.: 2100 3000 13 2201649495.
Modelo de carta de Baja Voluntaria en la empresa
Calendario Laboral 2025. Publicado en el BOE
Alcanzado ACUERDO en el proceso de integración de Targobank y Cemcice en Abanca
Ciberamenazas y fraudes. ¿Los conoces?
Plan de Igualdad Grupo Alsea
Constituida la mesa de negociación del Convenio de Técnicos Tributarios