Archivado en Comunicados, Socio Economico

Etiqueta de “Comerç Just”. Cerca-la a les teves compres

Cada dia consumim productes procedents dels racons més dispars del nostre planeta, constituint un mercat global encara que els beneficis no arriben a tots per igual. Molt sovint darrera les etiquetes s’amaguen salaris insuficients, jornades laborals que no acaben mai, treball infantil, inseguretat i perills per a la salut, agressions al medi ambient, repressió sindical i molt més.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

Què podem fer nosaltres com a consumidors? A més de la qualitat i el preu del producte que comprem, podem valorar també els seus “costos socials i  ambientals”; també hem de tenir en compte les seves repercussions, per exemple si regalem a la canalla joguines bèl·liques més endavant ens podem trobar amb adults maltractadors o que justifiquen les guerres .

Com a persones consumidores podem contribuir a eradicar el malbaratament o el consum superflu. Podem, alhora, ser sobris en la nostra compra diària: tenim al nostre abast la capacitat de distingir entre necessitats reals i “capricis” que ens va imposant una societat consumista.

Podem dir NO a l’explotació, NO al malbaratament i SÍ a establir relacions comercials més equitatives utilitzant amb responsabilitat el nostre poder de consumidors. Hem de valorar no només el preu dels productes sinó també les condicions socials i ecològiques amb què s’han fabricat. Som al final d’una cadena que amb la nostra col·laboració pot fer possible i viable el comerç just.

Què vol dir Comerç Just?:  produir sense explotació laboral i amb uns sous dignes, sense fer servir productes químics, assegurant així la salut de les persones que intervenen al procés de producció i respectant el Medi Ambient, vetllant per uns intercanvis equilibrats entre els pobles.

Ara és un bon moment per al consum responsable i el comerç just i solidari. 

Segur que ja has descobert al teu barri, poble o a la teva ciutat botigues petites o grans que practiquen el comerç just. Tot és qüestió de voluntat per part teva i fer un petit canvi d’hàbits. La decisió et correspon a tu !!

Pots consultar la següent llista d’entitats de caràcter social i solidari que promouen el comerç just bé sigui a les seves botigues “solidàries” o bé visitant les seves “botigues virtuals”.

Posa’t en contacte amb nosaltres tant si necessites informació més detallada com si vols col·laborar amb el nostre Grup per tal d’impulsar el Comerç Just.  Esperem la teva col·laboració!!

ENTITATS DE CARÀCTER SOCIAL I SOLIDARI:

Alternativa 3 .................................................            www.alternativa3.com

COOPERACCIÓ..............................................            www.cooperaccio.org

De la terra.....................................................            www.delaterra.net

Entrepobles...................................................            www.pangea.org/epueblos

Intermón........................................................            www.intermonoxfam.org

Setem............................................................            www.comerciojusto.com

Sodepau........................................................            www.sodepaz.org

Trèvol-Comerç solidari..................................            www.mercasol.net 

XARXA DE CONSUM SOLARI ...............         www.xarxaconsum.net


GRUP PAU I SOLIDARITAT – COMFIA-CCOO Catalunya

Tel. 93 481 27 45  –  Fax 93 310 71 17  –  pauisolidaritat@comfia.ccoo.es
Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es