Archivado en Comunicats, Salari

Continua la campanya en contra de les absorcions salarials


17 08 07 Fins ara hem rebut 3.000 firmes d麓adhesi贸. Volem insistir en aquest argument diferenciador: el SAA ha de ser una eina de retribuci贸/incentivaci贸 EXTRACONVENI, no pot SUPLANTAR el Conveni Col路lectiu, per a aix貌 l聮haurien de negociar i acordar-ho amb la representaci贸 dels treballadors, i el SAA, com el seu nom indica, no 茅s negociat sin贸 ASSIGNAT unilateralment per l聮empresa. Si est脿s d聮acord amb la nostra proposta i encara no l聮has firmada, no t聮esperis m茅s i ENVIA聮NS TEVA FIRMA. (PDF:Cat /Cas/) Tamb茅 a trav茅s d麓internet Mostra la teva protesta !


pdf
print
pmail
CONTINUA LA CAMPANYA EN CONTRA DE LES ABSORCIONS SALARIALS

Tots i totes heu rebut una c貌pia de la carta que volem presentar al Sr. Oliu, president de Banc Sabadell, en qu猫 se li sol路licita que no s聮absorbeixi l聮aplicaci贸 del CCB, que aquest any implica un increment mitj脿 del 5,55% (1/4 paga de beneficis; article18. 2,75% d聮increment acordat per a aquest any i 录 de paga de productivitat l聮agost; article 19).

L聮empresa afirma estar conven莽uda que la immensa majoria de la plantilla est脿 satisfeta amb els increments salarials aplicats el febrer. Nosaltres no ho podem saber i ells tampoc. El que s铆 que sabem 茅s que entre el 45 i el 50% de la plantilla va considerar negativament la pol铆tica retributiva del banc en l麓Enquesta de clima laboral de 2006

El mes passat, l聮empresa va informar, a trav茅s de la revista interna CanalBS (p谩g.21) sobre el SAA aplicat el febrer. Segons les seves dades, el 42,20% de la plantilla ha percebut un increment inferior al 5%; un 25,24% entre el 5 i el 7,5%; un 16,41 entre el 7,5 i el 10%, i un 16,16% ha percebut increments superiors al 10%. No podem saber quin percentatge d聮aquests increments correspon a l聮aplicaci贸 del CCB. Hem de tenir en compte que, a m茅s de l麓increment esmentat del 5,55%, aquelles persones a les quals aquest any els correspongui un canvi de categoria o un trienni d麓antiguitat poden arribar a tenir un increment superior al10%, i aix貌 continuar脿 sent el Conveni Col路lectiu Estatal de Banca, no pas el salari assignat anual.
Volem insistir en aquest argument diferenciador: el SAA ha de ser una eina de retribuci贸/incentivaci贸 EXTRACONVENI, no pot SUPLANTAR el Conveni Col路lectiu, per a aix貌 l聮haurien de negociar i acordar-ho amb la representaci贸 dels treballadors, i el SAA, com el seu nom indica, no 茅s negociat sin贸 ASSIGNAT unilateralment per l聮empresa.

En qualsevol cas, com el mateix banc fa saber, un elevat percentatge de la plantilla t茅 increments inferiors al CCB i en conseq眉猫ncia pateix una clara p猫rdua de poder adquisitiu i aix貌 l聮un any en qu猫 el banc t茅 uns increments del 60,1% respecte al mateix per铆ode de l聮any anterior. No estem d聮acord amb un sistema retributiu que absorbeix salari guanyat anteriorment i que, en lloc d麓INCENTIVAR pels esfor莽os de la plantilla, sembla que nom茅s pretengui "substituir" el Conveni Col路lectiu de Banca.

Fins ara hem rebut 3.000 firmes d麓adhesi贸. Si est脿s d聮acord amb la nostra proposta i encara no l聮has firmada, no t聮esperis m茅s i ENVIA聮NS TEVA FIRMA.

Sabadell, 17 d聮agost de 2007