Archivado en Campa帽as, Negociacion Colectiva

14 de maig s'inicien les aturades parcials

VAGA A TELEM脌RQUETINGNOTA DE PREMSA.- M茅s de 45.000 treballadors del sector estan convocats a mobilitzar-se per desbloquejar la negociaci贸 del III Conveni Col聲lectiu que ja porta set mesos de negociaci贸.


pdf
print
pmail
EL PROPER DIA 14 DE MAIG S'INICIEN ATURADES PARCIALS, QUE PORTAR脌 A UNA VAGA GENERAL AL MES DE JUNY, PEL QUE ROMANDRAN INACTIUS ELS SERVEIS D'ATENCI脫 TELEF脪NICA D'EMPRESES COM ENDESA, IBERDROLA, RENFE, BBVA, BSCH, VODAFONE, AMENA O TELEF脪NICA.


CCOO, juntament amb la resta dels sindicats presents en la taula de negociaci贸 del III conveni del sector de telem脿rqueting (CGT, CIG i UGT), ha convocat aturs i vaga general en el sector de telem脿rqueting que ocupa a m茅s de 45.000 treballadors/as (empreses que presten serveis d'atenci贸 telef貌nica als usuaris i clients de la majoria de les grans empreses del pa铆s: d'energia: Gas Natural, Repsol, Endesa, Iberdrola, Uni贸 Fenosa, etc.; transport i automoci贸: Renfe, Renault, etc.; comunicaci贸: Digital+ i Conjumina Cable, etc.; telefonia: Telef貌nica, Moviestar, Vodafone, Amena, Retevisi贸n, Euskaltel, Jazztel, Al贸, etc.; banca: BBVA, BSCH, Patag贸n, Un-i, Citibank, Zaragozano, etc., i altres moltes empreses de molt diversos sectors).


Les mobilitzacions previstes consten d'aturs parcials que es realitzaran el primer el proper dia 14 de maig, d'una hora de durada en cada torn de mat铆 de 11 a 12 hores; tarda de 18 a 19 hores; i a la nit del dia 15 entre les 0 i les 1 hores; i els dies 17 i 20 de maig en les mateixes hores de cada torn.


Posteriorment, els dies 27 i 28 de maig es realitzaran aturs parcials de dues hores de durada en cada torn: de 11 a 13 al mat铆, de 18 a 20 a la tarda, i en la matinada de l'endem脿 entre les 0 hores i les 2.


Finalment, en aquesta primera fase de mobilitzacions, i si no s'aconsegueix arribar abans a un acord, s'ha convocat una vaga de 24 hores per al dia 9 de juny.


L'objectiu d'aquestes mobilitzacions 茅s desbloquejar la negociaci贸 del III Conveni Col路lectiu del sector, que despr茅s de set mesos de reunions es troba en una situaci贸 de punt mort, com a conseq眉猫ncia de la intransig猫ncia de la Patronal del sector a incorporar al conveni:


- Reducci贸 substantiva de la precarietat i la temporalitat en el sector, dotant al mateix d'una major estabilitat per mitj脿 de la regulaci贸 de la subrogaci贸 en els canvis d'empresa contractista, per garantir el manteniment de les condicions econ貌miques i laborals; i l'increment dels contractes indefinits, que tan sol arriba a en el millor dels casos un 30% en les empreses del sector. El sector de telem脿rqueting s'ha convertit en el paradigma de la precarietat laboral de la nova economia, i en moltes ocasions les empreses del sector funcionen com veritables departaments de recursos humans de les empreses per a les quals presten servei, ja que s贸n aquestes les que dirigeixen, controlen i coordinen als treballadors i l'activitat, fregant la cessi贸 il路legal de treballadors o el prestamisme laboral.


- Una millor regulaci贸 i ordenaci贸 del temps de treball per a fer compatible la flexibilitat que deuen tenir els serveis que es presten i la conciliaci贸 de la vida laboral i la familiar i el dret que tenen totes les persones de gestionar el seu temps lliure.


- Definici贸 adequada i realista de la classificaci贸 professional, mitjan莽ant la redefinici贸 d'algunes categories i l'establiment i definici贸 d'unes altres l'activitat de les quals no es reflecteix en l'existent.

- Un Increment dels salaris que garanteixi el guany de poder adquisitiu i l'acostament als nivells salarials mitjans de les empreses per a les quals presten servei.

Secretaria de comunicaci贸
COMFIA-CCOO