Archivado en Campa帽as, Socio Economico

LA POBRESA, qui vol resoldre aquesta xacra de la humanitat?

Els Objectius del Mil路lenni


Veure el comunicat en pdf ELS OBJECTIUS DEL MIL路LENNI El Grup de Pau i Solidaritat de COMFIA-CCOO Catalunya, v脿rem convocar una jornada de treball i reflexi贸 el passat 8 de febrer. Amb el lema 聯Obrim camins聰 la jornada volia aterrar i actualitzar la tasca de solidaritat i cooperaci贸 que podem impulsar des de la nostra federaci贸, a la que esperem aconseguir m茅s implicaci贸 del conjunt d聮agrupacions i sectors que formem COMFIA.


pdf
print
pmail
A trav茅s del nostre lloc web www.comfia.cat trobareu informaci贸 relacionada amb Pau i Solidaritat.

Com a concreci贸 de la tasca a realitzar, comencem presentant-vos els 聯Objectius del Mil聲lenni聰

Aquests objectius s贸n els compromisos que van prendre 189 pa茂sos, membres de les Nacions Unides, al principi del mil聲lenni. Acords que formen part d聮una agenda per a ser tractats espec铆ficament en posteriors cimeres: sobre el Medi Ambient, sobre Poblaci贸 Mundial, i sobre Dona i desenvolupament i una darrera cimera on va ser tractat 聯La pobresa聰...

Un element com煤 a totes les cimeres mundials, quan s聮analitza la realitat, 茅s la constataci贸 que el resultat de l聮aplicaci贸 de pol铆tiques a cada pa铆s 茅s el progressiu distanciament, cada cop m茅s profund, entre pa茂sos pobres i rics. Podem per tant subratllar que l聮estrat猫gia neoliberal de globalitzaci贸 econ貌mica es la causant d聮aquesta situaci贸. Nom茅s s聮apliquen pol铆tiques econ貌miques i es produeix un desenvolupament desigual.

Els Objectius del Mil聲lenni volen ser com una alian莽a entre els pa茂sos en desenvolupament i els desenvolupats. Una perspectiva que afecta a 1.000 milions de persones i que es fonamenten en els seg眉ents 8 objectius:

- Eradicar la pobresa extrema i la fam
- Aconseguir l聮educaci贸 prim脿ria universal
- Promoure la igualtat entre els g猫neres i l聮autonomia de la dona
- Reduir la mortalitat infantil
- Millorar la salut materna
- Combatre la SIDA, la mal脿ria i altres malalties greus
- Garantir la sostenibilitat del medi ambient
- Fomentar l聮associaci贸 mundial per al desenvolupament.

Per aconseguir aquests objectius els pa茂sos pobres, receptors d聮ajut, estan obligats a justificar i obtenir-ne resultats, els rics nom茅s estan subjectes a la seva bona voluntat.
El temps ens dir脿 el significat real d聮aquests compromisos. Si realment seran realitzables.
Fins ara els processos iniciats ens indiquen que ser脿 dif铆cil assolir-los.
De tota manera i malgrat les limitacions els volem tenir presents per tal que siguin la mesura i un instrument que no ens faci desviar de la nostra irrenunciable lluita per una societat m茅s justa i igualit脿ria.

GRUP PAU I SOLIDARITAT DE COMFIA CATALUNYA