Archivado en Campañas, Socio Economico

LA POBRESA, qui vol resoldre aquesta xacra de la humanitat?

Els Objectius del Mil·lenni

Veure el comunicat en pdf ELS OBJECTIUS DEL MIL·LENNI El Grup de Pau i Solidaritat de COMFIA-CCOO Catalunya, vàrem convocar una jornada de treball i reflexió el passat 8 de febrer. Amb el lema “Obrim camins” la jornada volia aterrar i actualitzar la tasca de solidaritat i cooperació que podem impulsar des de la nostra federació, a la que esperem aconseguir més implicació del conjunt d’agrupacions i sectors que formem COMFIA.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

A través del nostre lloc web www.comfia.cat trobareu informació relacionada amb Pau i Solidaritat.

Com a concreció de la tasca a realitzar, comencem presentant-vos els “Objectius del Mil•lenni”

Aquests objectius són els compromisos que van prendre 189 països, membres de les Nacions Unides, al principi del mil•lenni. Acords que formen part d’una agenda per a ser tractats específicament en posteriors cimeres: sobre el Medi Ambient, sobre Població Mundial, i sobre Dona i desenvolupament i una darrera cimera on va ser tractat “La pobresa”...

Un element comú a totes les cimeres mundials, quan s’analitza la realitat, és la constatació que el resultat de l’aplicació de polítiques a cada país és el progressiu distanciament, cada cop més profund, entre països pobres i rics. Podem per tant subratllar que l’estratègia neoliberal de globalització econòmica es la causant d’aquesta situació. Només s’apliquen polítiques econòmiques i es produeix un desenvolupament desigual.

Els Objectius del Mil•lenni volen ser com una aliança entre els països en desenvolupament i els desenvolupats. Una perspectiva que afecta a 1.000 milions de persones i que es fonamenten en els següents 8 objectius:

- Eradicar la pobresa extrema i la fam
- Aconseguir l’educació primària universal
- Promoure la igualtat entre els gèneres i l’autonomia de la dona
- Reduir la mortalitat infantil
- Millorar la salut materna
- Combatre la SIDA, la malària i altres malalties greus
- Garantir la sostenibilitat del medi ambient
- Fomentar l’associació mundial per al desenvolupament.

Per aconseguir aquests objectius els països pobres, receptors d’ajut, estan obligats a justificar i obtenir-ne resultats, els rics només estan subjectes a la seva bona voluntat.
El temps ens dirà el significat real d’aquests compromisos. Si realment seran realitzables.
Fins ara els processos iniciats ens indiquen que serà difícil assolir-los.
De tota manera i malgrat les limitacions els volem tenir presents per tal que siguin la mesura i un instrument que no ens faci desviar de la nostra irrenunciable lluita per una societat més justa i igualitària.

GRUP PAU I SOLIDARITAT DE COMFIA CATALUNYA

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es